Energetika, Celofiremní | 07. 11. 2018

Závod Siemens Industrial Turbomachinery v Brně má nového ředitele

Erik Feith

Ředitelem odštěpného závodu Siemens Industrial Turbomachinery v Brně se 1. listopadu 2018 stal Erik Feith, který dosud zastával pozici ekonomického ředitele závodu.

Erik Feith ve funkci nahradil Vladimíra Štěpána, který od 1. října 2018 nastoupil na pozici globálního ředitele Projektového managementu IST ve společnosti Siemens. Vladimír Štěpán vedl brněnský závod Siemens od roku 2008, kdy ve vedoucím křesle vystřídal současného generálního ředitele skupiny Siemens v České republice Eduarda Palíška.

Erik Feith absolvoval obor účetnictví a finanční řízení podniku na VŠE v Praze. Do společnosti nastoupil v roce 2008 na pozici ekonomického ředitele. Předtím působil na manažerských pozicích ve společnostech PricewaterhouseCoopers, Accenture, Metaldyne a ITW Pronovia.

„Už více než sto let jsou parní turbíny z Brna preferovány zákazníky po celém světě. Sto let tvrdé práce, sto let odvahy a úsilí při nalézání nových cest, sto let společné radosti na tomto dobrodružství. Vášeň pro práci, šikovnost každého „turbínáře“ a ochota vytvářet nová řešení pro zákazníky je to, na čem je postaven náš trvalý a dlouhodobý úspěch a zároveň je to to, čeho si nesmírně vážím a obdivuji. Budu se snažit o to, aby každý z nás měl možnost maximálně využít toho, v čem je nejlepší. Chci stavět mosty, povzbuzovat „blázny“, kteří přinášejí nové myšlenky, vytvářet podhoubí pro ochotu zdravě riskovat a v neposlední řadě umožnit prožití co nejvíce osobních a profesních úspěchů,“ říká nový šéf brněnských turbín.

Připojte se k nám na Facebooku (www.facebook.com/SiemensCZ nebo na Twitteru (@SiemensCzech, @chytramesta). Více informací o výzkumu a vývoji naleznete na www.siemens.cz/press/inovace-a-zajimavosti

Siemens patří mezi největší technologické firmy v České republice a již více než 125 let je nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou inovativních technologií. Se svými 12 000 zaměstnanci se řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Portfolio Siemens pokrývá řešení pro průmysl, energetiku, dopravu a veřejnou infrastrukturu, technologie budov a zdravotnictví. Český Siemens je průkopníkem v oblasti Průmyslu 4.0 a Smart Cities, v rámci kterých přináší zákazníkům komplexní digitální produkty a služby. Více informací naleznete na http://www.siemens.cz.

Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního technologického koncernu Siemens AG, který je již více než 170 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu a spolehlivost. Společnost působí po celém světě a zaměřuje se na oblast elektrifikace, automatizace a digitalizace. Siemens patří k největším poskytovatelům technologií šetrných k životnímu prostředí, řadí se mezi přední dodavatele energetických zdrojů a technologií pro přenos energie. Siemens patří mezi průkopníky řešení v oblasti veřejné infrastruktury, průmyslové automatizace a softwarových řešení pro průmysl. V rámci dceřiné společnosti Siemens Healthineers AG je společnost také předním dodavatelem zdravotnických zobrazovacích zařízení, jako je počítačová tomografie a zobrazovací systémy s magnetickou rezonancí, a lídrem v oblasti laboratorní diagnostiky a klinického IT. Ve finančním roce 2018, který skončil 30. září 2018, dosáhl Siemens obratu 83 miliard EUR s čistým ziskem 6,1 miliard EUR a zaměstnával 379 tisíc zaměstnanců po celém světě. Více informací naleznete na http://www.siemens.com.