Celofiremní | 26. 06. 2019

Závod OEZ ze skupiny Siemens podpoří město Letohrad částkou 3,5 milionu

zleva: Franz Girshick, finanční ředitel OEZ s.r.o., Petr Fiala, starosta města Letohrad a Roman Schiffer, generální ředitel OEZ s.r.o.

Darovací smlouvy na vzdělávací, sociální a kulturní projekty v hodnotě 3,5 milionu korun dnes v prostorách Městského úřadu v Letohradě slavnostně podepsali generální ředitel společnosti OEZ s.r.o. Roman Schiffer, finanční ředitel Franz Girschick a starosta města Letohrad Petr Fiala.

„V Letohradu a okolí patříme mezi největší zaměstnavatele a jsme nedílnou součástí místní komunity. Proto dlouhodobě podporujeme vzdělávání, sociální vybavenost a kulturní projekty v Letohradu a okolí. V letošním roce přispějeme také na vybudování chytrého parkovacího systému, který usnadní obyvatelům i návštěvníkům města pohyb po městě,“ vysvětluje Roman Schiffer, generální ředitel společnosti OEZ.

Společnost Siemens i její součást OEZ se podpoře komunit věnují dlouhodobě. „Podpora škol a technického vzdělávání je dnes, v době probíhající průmyslové revoluce, velmi důležitá. Za stejně důležité považuji, aby handicapovaní měli stejné možnosti jako většinová populace. Těším se, že jim speciální zařízení pro vstup do bazénu, které bude za náš dar zakoupeno, zpříjemní horké letní dny,“ uzavírá Schiffer.

Dary společnosti OEZ podpoří tyto organizace a projekty:

• Dům s pečovatelskou službou Letohrad, vybudování zastřešeného koridoru, venkovní cvičení pro obyvatele domu – 1 200 000,- Kč
  • ZŠ U Dvora – vybavení počítačové učebny – 200 000,- Kč
  • ZŠ Komenského – vybavení počítačové učebny – 200 000,- Kč
  • Nové knihy pro knihovnu města Letohrad v kulturním centru – 100 000,- Kč
  • Podpora Mezinárodního festivalu vážné hudby – 400 000,- Kč
  • Bezbariérový vstup do bazénu koupaliště Letohrad – 250 000,- Kč
  • Hospic provozovaný Charitou – 250 000,- Kč
  • Nový bronchoskop pro Albertinum Žamberk – 100 000,- Kč
  • Hudební nástroje pro žáky ZUŠ A. Muchy – 50 000,- Kč
  • Parkovací automaty – 950 000,- Kč

Od roku 2018 se podpora společnosti OEZ soustředí na podporu vzdělávání, sociální oblasti, kultury a zlepšování kvality životního prostředí. Starosta Letohradu Petr Fiala k tomu říká: „Díky podpoře společnosti OEZ můžeme dlouhodobě zlepšovat vybavenost našich škol, organizovat velké kulturní akce a účinně pomoci těm, kdo naši pomoc nejvíc potřebují. I Letohrad se dnes potýká s nárůstem automobilové dopravy, která má dopad na životní prostředí, a proto věřím, že nám chytrý parkovací systém v tomto ohledu pomůže.“

OEZ s.r.o. je součástí koncernu Siemens, na Letohradsku působí již více než 75 let a zaměstnává zde 2000 lidí. Zaměřuje se na výrobu přístrojů jištění nízkého napětí.

Siemens patří mezi největší technologické firmy v České republice a již více než 125 let je nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou inovativních technologií. Se svými více než 12 000 zaměstnanci se řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Portfolio Siemens zahrnuje produkty a  řešení pro oblast výroby a distribuce elektrické energie, inteligentní infrastrukturu budov, distribuované energetické systémy a automatizaci a digitalizaci ve zpracovatelském a výrobním průmyslu. Odděleně vedené společnosti Siemens Mobility a Siemens Healthineers působí na trhu kolejové dopravy a zdravotnických technologií. Český Siemens je průkopníkem v oblasti průmyslové digitalizace, automatizace a inteligentní infrastruktury, v jejichž rámci přináší zákazníkům komplexní digitální produkty a služby. Více informací naleznete na http://www.siemens.cz

Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního technologického koncernu Siemens AG, který je již více než 170 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu a spolehlivost. Siemens působí po celém světě a zaměřuje se na oblast výroby a distribuce elektrické energie, inteligentní infrastrukturu budov, distribuované energetické systémy a automatizaci a digitalizaci v zpracovatelském a výrobním průmyslu. Prostřednictvím odděleně vedené společnosti Siemens Mobility, která je předním dodavatelem řešení pro kolejovou a silniční dopravu, Siemens určuje trendy na trhu osobní a nákladní dopravy. V rámci majoritního podílu ve veřejně obchodovaných firmách Siemens Healthineers AG a Siemens Gamesa Renewable Energy je Siemens předním světovým dodavatelem zdravotnických technologií a medicínských digitálních služeb, stejně jako ekologicky šetrných řešení pro výrobu větrné energie na pevnině i na moři.  Ve fiskálním roce 2019, který skončil 30. září 2019, dosáhl Siemens tržeb ve výši 86,8 miliard EUR a čistého příjmu ve výši 5,6 miliard EUR. Na konci září 2019 měla společnost po celém světě zhruba 385 000 zaměstnanců. Více informací naleznete na http://www.siemens.com