| 20. 09. 2021

Zaměstnanci frenštátského Siemensu vařili charitativní guláš

Už podeváté vařili zaměstnanci výrobce elektromotorů charitativní guláš. Výtěžek ve výši 23 tisíc Kč obdržela Charita Frenštát a pomůže rodinám v nouzi ve Frenštátě a okolí.

S ohledem na epidemiologickou situaci se letos guláše vařily po dvouleté pauze, celkově už po deváté. Akce spojená s dětským programem a doprovodnou cimbálovou muzikou Poštár se konala v sobotu 11. září v prostorách restaurace Valašská rychta.

Guláš vařily čtyři zaměstnanecké týmy, do sbírky bylo možné přispět i nákupem výborné kávy nebo zákusků, které rovněž připravili zaměstnanci výrobního závodu. Hodinu a půl po zahájení prodeje gulášů byly kotlíky prázdné. „Letos jsme z prodeje soutěžních gulášů, sladkého pečiva i kávy pro Charitu Frenštát vytěžili 23 tisíc, což je více než trojnásobek oproti prvním letům, kdy jsme s touto tradicí začínali. Jsem rád, že tato částka pomůže rodinám v nouzi nejen ve Frenštátě, ale i v jeho blízkém okolí,“ uvedl ředitel závodu Roman Valný.

Výtěžek z charitativních gulášů je nad rámec každoročního příspěvku frenštátského Siemensu ve výši 200 000 Kč místním neziskovkám prostřednictvím Siemens Fondu pomoci. Návod k podání žádostí a pravidla Siemens Fondu pomoci jsou uvedeny na www.siemens.cz/fondpomoci

Siemens patří mezi největší technologické firmy v České republice a již  více než 130 let je nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou inovativních technologií. Se svými 10 500 zaměstnanci se řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Portfolio Siemens pokrývá řešení pro průmysl, distribuované energetické systémy, veřejnou infrastrukturu a technologie budov. Odděleně vedené společnosti Siemens Energy, Siemens Healthineers a Siemens Mobility působí na trhu energetiky, zdravotnických technologií a kolejové dopravy. Český Siemens je průkopníkem v oblasti průmyslové digitalizace a automatizace a inteligentní infrastruktury, v jejichž rámci přináší zákazníkům komplexní digitální produkty a služby.

Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního koncernu Siemens AG, který je již více než 170 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu a spolehlivost. Siemens působí po celém světě a zaměřuje se na inteligentní infrastrukturu pro budovy a distribuované energetické systémy a na automatizaci a digitalizaci ve zpracovatelském a výrobním průmyslu. Siemens spojuje digitální a reálný svět ve prospěch zákazníků a společnosti. Prostřednictvím společnosti Siemens Mobility, předního dodavatele inteligentních řešení pro železniční a silniční dopravu, pomáhá Siemens utvářet světový trh služeb v osobní a nákladní dopravě. Prostřednictvím svého většinového podílu ve veřejně obchodované akciové společnosti Siemens Healthineers je Siemens také předním světovým dodavatelem lékařských technologií a digitálních zdravotnických služeb. Siemens drží také menšinový podíl ve společnosti Siemens Energy, která je světovým lídrem v oblasti distribuce a výroby elektrické energie, a jejíž akcie jsou kótované na burze od 28. září 2020. Ve fiskálním roce 2020, který skončil 30. září 2020, vytvořila skupina Siemens tržby 57.1 miliard EUR a čistý příjem 4,2 miliardy EUR. K 30. září 2020 měla společnost na celém světě kolem 293 000 zaměstnanců. Více informací naleznete na http://www.siemens.com