Průmysl, Industry 4.0 | 27. 03. 2020

Výkonný a zabezpečený vzdálený přístup: SINEMA RC ve verzi v2.1 dále významně rozšiřuje možnosti správy vzdálených uzlů a uživatelů

Sinema RC

Společnost Siemens uvádí na trh novou verzi platformy SINEMA Remote Connect, která dále rozšiřuje možnosti správy vzdálených uzlů i uživatelů. Jednou z mnoha inovací verze V2.1 je vylepšené centrální logování a další možnosti centrální správy uživatelů. Události s významem pro bezpečnost jsou logovány a nově mohou být pohodlně zasílány i na nadřazené systémy.

Kromě vylepšených funkcí vlastního produktu je také v inovované verzi k dispozici možnost propojení na systém UMC (User Managment Component), který nabízí centralizovanou správu uživatelů napříč celým systémem a nově také s možností propojení na Active Directory. To vše má za úkol zvýšit transparentnost a zajistit pohodlnou správu přiřazených rolí jednotlivým uživatelům. S inovovanou verzí V2.1 uživatelé nejvíce získají zejména v efektivitě vzdálené správy, snadnosti a zabezpečení správy uživatelů a logování aktivit.

Díky logování událostí v návaznosti na stále se zvyšující bezpečnost, jako jsou logování uživatelských aktivit a případně kritických událostí systému, se stává server SINEMA Remote Connect ještě transparentnější. Proces logování se realizuje jak lokálně v SINEMA Remote Connect serveru, tak centrálně v Syslog serveru. Lze tak například pohodlně vysledovat, který z uživatelů udělal příslušné změny nastavení. Díky konektivitě k Syslog serveru jsou logy přenášeny do nadřazených úrovní monitoringu ihned a zabezpečeně pomocí TLS. Monitoring a další analýzy tak lze realizovat v systémech typu SIEM (Security Information and Event Managment).

Přehledný, výkonný a zabezpečený

Díky propojitelnosti na UMC server, administrátoři již nemusejí vytvářet manuálně jednotlivé účty na SINEMA Remote Connect serveru. Na místo toho mohou využít své stávající skupiny a uživatele definované v systémech jako jsou UMC nebo Active Directory a jednoduše je jen zaintegrovat. To snižuje pracnost a zvyšuje transparentnost správy uživatelů. Nová verze dále zvyšuje pohodlí a zpřehledňuje situaci zejména pro případ, kdy uživatelé chtějí jako metodu přihlášení používat svůj běžný přihlašovací účet do Windows. Práva přiřazená jejich roli jsou jednoduše přiřazena centrálně. Aktivity lze dále logovat na centrálním Syslog serveru.

Siemens patří mezi největší technologické firmy v České republice a již 130 let je nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou inovativních technologií. Se svými více než 12 000 zaměstnanci se řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Portfolio Siemens zahrnuje produkty a  řešení pro oblast výroby a distribuce elektrické energie, inteligentní infrastrukturu budov, distribuované energetické systémy a automatizaci a digitalizaci ve zpracovatelském a výrobním průmyslu. Odděleně vedené společnosti Siemens Mobility a Siemens Healthineers působí na trhu kolejové dopravy a zdravotnických technologií. Český Siemens je průkopníkem v oblasti průmyslové digitalizace, automatizace a inteligentní infrastruktury, v jejichž rámci přináší zákazníkům komplexní digitální produkty a služby. Více informací naleznete na www.siemens.cz.

Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního technologického koncernu Siemens AG, který je již více než 170 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu a spolehlivost. Siemens působí po celém světě a zaměřuje se na oblast výroby a distribuce elektrické energie, inteligentní infrastrukturu budov, distribuované energetické systémy a automatizaci a digitalizaci v zpracovatelském a výrobním průmyslu. Prostřednictvím odděleně vedené společnosti Siemens Mobility, která je předním dodavatelem řešení pro kolejovou a silniční dopravu, Siemens určuje trendy na trhu osobní a nákladní dopravy. V rámci majoritního podílu ve veřejně obchodovaných firmách Siemens Healthineers AG a Siemens Gamesa Renewable Energy je Siemens předním světovým dodavatelem zdravotnických technologií a medicínských digitálních služeb, stejně jako ekologicky šetrných řešení pro výrobu větrné energie na pevnině i na moři.  Ve fiskálním roce 2019, který skončil 30. září 2019, dosáhl Siemens tržeb ve výši 86,8 miliard EUR a čistého příjmu ve výši 5,6 miliard EUR. Na konci září 2019 měla společnost po celém světě zhruba 385 000 zaměstnanců. Více informací naleznete nawww.siemens.com.

Zdravotnictví, Energetika, Doprava a logistika, Průmysl, Industry 4.0, Inovace | 08. 09. 2020

Třiadvacátý ročník Ceny Wernera von Siemense pro studenty a mladé vědce bude!

Třiadvacátý ročník Ceny Wernera von Siemense byl vyhlášen a kandidáti v jednotlivých kategoriích se mohou přihlašovat prostřednictvím internetových stránek www.cenasiemens.cz do 30. listopadu 2020. „Školství je oblast, kterou pandemie koronaviru zasáhla velmi citelně. Současně však ukázala, že nové myšlenky, nápady a odhodlání studentů a mladých vědců mohou k řešení této bezprecedentní situace výraznou měrou přispět. Proto jsme se rozhodli i letos studenty a mladé vědce ocenit,“ říká Eduard Palíšek, generální ředitel skupiny Siemens v České republice.