Smart Cities | 27. 02. 2019

Technologický park Lochovice spoléhá na nabíjecí stanici Siemens

Siemens nainstaloval a uvedl do provozu rychlonabíjecí stanici pro elektromobily umístěnou v areálu Technologický park Lochovice. Stanice CPC 50 kW bude využívána především pro potřeby areálu. Dodávka stanice byla předmětem výběrového řízení.

Instalovaná nabíjecí stanice CPC (Compact Power Charger) 50 kW poskytuje standardy nabíjení CCS2 / CHAdeMO pro DC nabíjení a Typ 2 pro AC. Díky širokému rozsahu výstupního napětí na DC konektorech, 30 až 920 V, dokáže efektivně nabíjet elektromobily s různou úrovní palubního napětí trakční baterie, především pak nejnovější generace elektromobilů. Společnost Siemens dodala stanici na základě veřejného výběrového řízení s dotací, ve kterém byly hodnotícími kritérii cena, dodací lhůta a záruční doba.

Nabíjecí stanice je určena pro interní potřeby společnosti Technologický park Lochovice s.r.o. Ta ji bude využívat například pro dobíjení elektromobilu, který bude sloužit pro ekonomickou činnost Technologického parku Lochovice.

Vedle nabíjecí stanice CPC 50 kW Siemens nabízí rychlonabíjecí stanici CPC 150 kW, která je schopna zvýšit dojezdovou vzdálenost o 100 km za 10 minut a AC nabíjecí stanice. Firma také poskytuje komplexní platformu E-Car Operation Center zaměřenou na správu nabíjecí infrastruktury a poskytování předzpracovaných dat navazujícím systémům, které s nimi dále pracují (vyúčtování, telematika apod.). Více informací o Siemens řešeních pro elektromobilitu naleznete na www.siemens.cz/elektromobilita.

Citace Ivo Hykyš, manažer pro elektromobilitu Siemens:

„Ve výběrovém řízení jsme uspěli mimo jiné pro schopnost nabíjecí stanici velmi rychle dodat a nainstalovat, a to pouze 10 dnů od podpisu smlouvy.“

„Pořizování firemních nabíječek je jedním ze současných trendů. Firmy postupně pořizují elektromobily do svých vozových parků a současně se připravují na postupný nárůst těchto vozidel u svých vlastních zaměstnanců.“

Citace Ondřej Fedorčák, Technologický park Lochovice s.r.o.:

„V Technologickém parku se stále snažíme zlepšovat prostředí pro naše stávající i budoucí zaměstnance. Věřím, že zavedení elektromobility je krok správným směrem. Vzhledem k očekávanému uvádění dalších inovativních technologií do provozu budeme brzy přijímat šikovné technology.“

Siemens patří mezi největší technologické firmy v České republice a již 130 let je nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou inovativních technologií. Se svými více než 12 000 zaměstnanci se řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Portfolio Siemens zahrnuje produkty a  řešení pro oblast výroby a distribuce elektrické energie, inteligentní infrastrukturu budov, distribuované energetické systémy a automatizaci a digitalizaci ve zpracovatelském a výrobním průmyslu. Odděleně vedené společnosti Siemens Mobility a Siemens Healthineers působí na trhu kolejové dopravy a zdravotnických technologií. Český Siemens je průkopníkem v oblasti průmyslové digitalizace, automatizace a inteligentní infrastruktury, v jejichž rámci přináší zákazníkům komplexní digitální produkty a služby. Více informací naleznete na www.siemens.cz.

Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního technologického koncernu Siemens AG, který je již více než 170 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu a spolehlivost. Siemens působí po celém světě a zaměřuje se na oblast výroby a distribuce elektrické energie, inteligentní infrastrukturu budov, distribuované energetické systémy a automatizaci a digitalizaci v zpracovatelském a výrobním průmyslu. Prostřednictvím odděleně vedené společnosti Siemens Mobility, která je předním dodavatelem řešení pro kolejovou a silniční dopravu, Siemens určuje trendy na trhu osobní a nákladní dopravy. V rámci majoritního podílu ve veřejně obchodovaných firmách Siemens Healthineers AG a Siemens Gamesa Renewable Energy je Siemens předním světovým dodavatelem zdravotnických technologií a medicínských digitálních služeb, stejně jako ekologicky šetrných řešení pro výrobu větrné energie na pevnině i na moři.  Ve fiskálním roce 2019, který skončil 30. září 2019, dosáhl Siemens tržeb ve výši 86,8 miliard EUR a čistého příjmu ve výši 5,6 miliard EUR. Na konci září 2019 měla společnost po celém světě zhruba 385 000 zaměstnanců. Více informací naleznete nawww.siemens.com.