Průmysl, Industry 4.0, Inovace | 14. 09. 2020

Siemens představuje radar LR250 s novou anténou pro měření hladiny kapalin

• Nové ekonomicky výhodnější radarové antény pro spolehlivé měření hladiny kapalin
  • Vysoce odolné polypropylenové a FKM materiály proti korozi pro použití v široké škále chemikálií
  • Řešení navržené pro kapalné látky a kapaliny s výpary ve velkých nádržích i procesních nádobách s míchadly

Siemens představuje nový radarový vysílač pro měření hladiny kapalin, Sitrans LR250 PLA s polypropylenovou čočkovitou anténou. Sitrans LR250 je osvědčené průmyslové zařízení poskytující spolehlivé odečty hladiny pro řízení zásob nebo řízení kritických procesů. Jeho vysoce výkonná anténa a design čočky jsou ideálními nástroji pro měření hladiny korozivních chemikálií.

Nový Sitrans LR250 podporuje digitalizaci a je k dispozici s protokoly HART (z angl. Highway Addressable Remote Transducer), Profibus PA nebo Foundation Fieldbus. S grafickým průvodcem pro rychlé nastavení (Quick Start Wizard) může být Sitrans LR250 připraven k provozu během několika minut, jeho ruční infračervený programátor navíc podporuje lokální programování. Zpracování signálu Process Intelligence zajišťuje spolehlivost a bezúdržbový provoz. Sitrans LR250 je spolehlivý a účinný nástroj vhodný pro kapalné látky a kapaliny s výpary ve velkých nádržích a procesních nádobách s míchadly a pro média s nízkou permitivitou.

Siemens patří mezi největší technologické firmy v České republice a již 130 let je nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou inovativních technologií. Se svými více než 12 000 zaměstnanci se řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Portfolio Siemens zahrnuje produkty a  řešení pro oblast výroby a distribuce elektrické energie, inteligentní infrastrukturu budov, distribuované energetické systémy a automatizaci a digitalizaci ve zpracovatelském a výrobním průmyslu. Odděleně vedené společnosti Siemens Mobility a Siemens Healthineers působí na trhu kolejové dopravy a zdravotnických technologií. Český Siemens je průkopníkem v oblasti průmyslové digitalizace, automatizace a inteligentní infrastruktury, v jejichž rámci přináší zákazníkům komplexní digitální produkty a služby. Více informací naleznete na www.siemens.cz.

Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního technologického koncernu Siemens AG, který je již více než 170 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu a spolehlivost. Siemens působí po celém světě a zaměřuje se na oblast výroby a distribuce elektrické energie, inteligentní infrastrukturu budov, distribuované energetické systémy a automatizaci a digitalizaci v zpracovatelském a výrobním průmyslu. Prostřednictvím odděleně vedené společnosti Siemens Mobility, která je předním dodavatelem řešení pro kolejovou a silniční dopravu, Siemens určuje trendy na trhu osobní a nákladní dopravy. V rámci majoritního podílu ve veřejně obchodovaných firmách Siemens Healthineers AG a Siemens Gamesa Renewable Energy je Siemens předním světovým dodavatelem zdravotnických technologií a medicínských digitálních služeb, stejně jako ekologicky šetrných řešení pro výrobu větrné energie na pevnině i na moři.  Ve fiskálním roce 2019, který skončil 30. září 2019, dosáhl Siemens tržeb ve výši 86,8 miliard EUR a čistého příjmu ve výši 5,6 miliard EUR. Na konci září 2019 měla společnost po celém světě zhruba 385 000 zaměstnanců. Více informací naleznete nawww.siemens.com.

Zdravotnictví, Energetika, Doprava a logistika, Průmysl, Industry 4.0, Inovace | 08. 09. 2020

Třiadvacátý ročník Ceny Wernera von Siemense pro studenty a mladé vědce bude!

Třiadvacátý ročník Ceny Wernera von Siemense byl vyhlášen a kandidáti v jednotlivých kategoriích se mohou přihlašovat prostřednictvím internetových stránek www.cenasiemens.cz do 30. listopadu 2020. „Školství je oblast, kterou pandemie koronaviru zasáhla velmi citelně. Současně však ukázala, že nové myšlenky, nápady a odhodlání studentů a mladých vědců mohou k řešení této bezprecedentní situace výraznou měrou přispět. Proto jsme se rozhodli i letos studenty a mladé vědce ocenit,“ říká Eduard Palíšek, generální ředitel skupiny Siemens v České republice.