Energetika, Celofiremní, Průmysl, Industry 4.0, Inovace | 13. 05. 2021

Společnost Siemens Advanta v České republice vytvořila stovku nových pracovních míst ve vývoji

Stovku nových pracovních míst otvírá Siemens Advanta, vývojová část koncernu Siemens. Nová místa pro vývojáře software i hardware, Linux vývojáře a testery Siemens Advanta otevírá v Praze, Plzni a Brně. „Pro Siemens Advanta Česká republika jsme získali řadu globálních projektů jak v oblasti vývoje nových produktů, tak v oboru poradenství a využití pokročilých digitálních řešení u mezinárodních zákazníků," uvedl Vladimír Kulla, ředitel Siemens Advanta pro Evropu a Českou republiku.

Siemens Advanta zaměstnává v České republice přes 300 odborníků, v Evropě pak více než tři tisícovky. Dlouhodobě se podílí na procesu vývoje produktů Siemens a identifikuje nové trendy na trhu s cílem naplňovat potřeby zákazníků prostřednictvím inovativních koncepcí a řešení. Firmám nabízí i komplexní produktová a softwarová řešení na míru, a to především pro oblasti průmyslu, inteligentní infrastruktury a energetiky. Řešení průmyslové digitalizace pokrývají vše od návrhu a poradenství, až po dodávku a servisní zajištění.

Siemens Advanta má rozsáhlé zkušenosti s propojováním systémů a zařízení od různých výrobců, což přináší zásadní výhody pro výsledné řešení. Siemens Advanta dokáže implementovat a řídit špičková řešení Siemens, která doplňuje nejlepšími řešeními třetích stran a vše integruje do jednoho bezchybně a spolehlivě fungujícího celku. „Siemens Advanta má v České republice zvláštní postavení, protože je to jedno z mála míst, kde probíhají všechny fáze vývoje, a zaměstnanci tak mají možnost podílet se na celém vývojovém cyklu, nejen na jedné části,“ popsal jedinečnost projektů Siemens Advanta Vladimír Kulla.

Koronavirová pandemie jasně ukázala, že digitalizace dokáže firmám pomoci čelit náhlým změnám a zachovat si i v době krize konkurenceschopnost. „Vyvíjíme produkty a řešení, které musí být naprosto spolehlivé, robustní a fungovat desítky let. Hledáme proto lidi, kteří chtějí vyvíjet technologie, na kterých stojí každodenní život milionů lidí po celém světě,“ vysvětlil Kulla.

Siemens Advanta je součástí skupiny Siemens, která má v České republice 7 výrobních závodů, rozsáhlou obchodní strukturu, dvě centra sdílených služeb, 13 vývojových center a oddělení a 10 kompetenčních center s globální působností. „Česká republika má ambici založit svoji ekonomiku na technologiích, inovacích a vysoké přidané hodnotě. Věřím, že dalším rozšířením vývojových aktivit v řadě českých měst k naplnění této vize přispívám,“ uzavřel Kulla.

Zkušení vývojáři, absolventi i studenti technických oborů se mohou s nabídkou volných míst seznámit na www.siemensvyvojar.cz

Siemens patří mezi největší technologické firmy v České republice a již  více než 130 let je nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou inovativních technologií. Se svými 10 500 zaměstnanci se řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Portfolio Siemens pokrývá řešení pro průmysl, distribuované energetické systémy, veřejnou infrastrukturu a technologie budov. Odděleně vedené společnosti Siemens Energy, Siemens Healthineers a Siemens Mobility působí na trhu energetiky, zdravotnických technologií a kolejové dopravy. Český Siemens je průkopníkem v oblasti průmyslové digitalizace a automatizace a inteligentní infrastruktury, v jejichž rámci přináší zákazníkům komplexní digitální produkty a služby.

Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního koncernu Siemens AG, který je již více než 170 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu a spolehlivost. Siemens působí po celém světě a zaměřuje se na inteligentní infrastrukturu pro budovy a distribuované energetické systémy a na automatizaci a digitalizaci ve zpracovatelském a výrobním průmyslu. Siemens spojuje digitální a reálný svět ve prospěch zákazníků a společnosti. Prostřednictvím společnosti Siemens Mobility, předního dodavatele inteligentních řešení pro železniční a silniční dopravu, pomáhá Siemens utvářet světový trh služeb v osobní a nákladní dopravě. Prostřednictvím svého většinového podílu ve veřejně obchodované akciové společnosti Siemens Healthineers je Siemens také předním světovým dodavatelem lékařských technologií a digitálních zdravotnických služeb. Siemens drží také menšinový podíl ve společnosti Siemens Energy, která je světovým lídrem v oblasti distribuce a výroby elektrické energie, a jejíž akcie jsou kótované na burze od 28. září 2020. Ve fiskálním roce 2020, který skončil 30. září 2020, vytvořila skupina Siemens tržby 57.1 miliard EUR a čistý příjem 4,2 miliardy EUR. K 30. září 2020 měla společnost na celém světě kolem 293 000 zaměstnanců. Více informací naleznete na http://www.siemens.com