| 10. 05. 2021

Společnost Siemens a FC Bayern Mnichov změří tep fanoušků finálového zápasu

#HeartBeatFinal: fanoušci si u finálového zápasu FC Bayern Mnichov sezóny 2020/2021 budou měřit srdeční frekvenci

#WeKickCorona: za každou změřenou tepovou frekvenci příspěvek pro sociální služby

#FCBayernPulse: datový projekt od společnosti Siemens a FC Bayern Mnichov vypočítává napínavost a intenzitu zápasu na základě srdečních frekvencí

V zápasu Bundesligy #HeartBeatFinal mezi FC Bayern Mnichov a FC Augsburg 22. května 2021 jde o dobrou věc – a o tep fanoušků Bayernu. Během hry budou měřit svou tepovou frekvenci pro #FCBayernPulse, společný datový projekt společnosti Siemens a FC Bayern Mnichov. Společnost Siemens daruje 1 cent za každý změřený tep pro iniciativu #WeKickCorona. Tu založili profesionálové z Bayernu – Joshua Kimmich a Leon Goretzka, aby pomohli sociálním organizacím, které se kvůli pandemii covid-19 dostaly do finančních potíží.

Řada fanoušků Bayernu si již měření srdeční frekvence pro #FCBayernPulse vyzkoušela během zápasů v bundesligové sezóně 2020/21. Systém funguje tak, že fanoušci nahrají data na interaktivní webovou stránku, kde jsou zkombinována s dalšími informacemi o průběhu hry, jako jsou rychlost běhu hráčů nebo akce v blízkosti brány. Výsledkem je vzrušující multimediální vizualizace.

„Jako oficiální partner FC Bayern podporujeme klub při poskytování mimořádných zážitků fanouškům ve všech disciplínách, inspirujeme lidi i mimo hru a přispíváme společnosti. Naše řešení fungují tiše, v zákulisí a zajišťují bezpečnost na stadionu, bezpečnou cestu fanouškům tam i zpět, ať už cestují metrem, autobusem či autem,“ říká Roland Busch, generální ředitel společnosti Siemens AG. „Spolu s #FCBayernPulse ukazujeme možnosti inovativních datových technologií. Jsme hrdí na to, že díky spolupráci s #WeKickCorona dostává naše práce nový rozměr a pomáhá také sociálním službám, které se během pandemie dostaly do složité situace.“

Společnost Siemens, FC Bayern Mnichov a #WeKickCorona hledají pro #HeartBeatFinal na 22. května další fanoušky, kteří se iniciativy zúčastní. Fanoušci mohou vyhrát sledovače aktivity, které měří mimo jiné i tepovou frekvenci. „Doufám, že se mnoho našich fanoušků zúčastní #HeartBeatFinal, protože je to dobře strávený čas ze dvou důvodů: Každý změřený srdeční rytmus pomůže dále rozvíjet zážitek z virtuálního stadionu a s každým centem za tlukot srdce lze pro #WeKickCorona získat víc peněz,“ říká Heinz Rummenigge, generální ředitel FC Bayern Mnichov AG.

Dárcovskou kampaň #WeKickCorona spustili dva hráči FC Bayern Mnichov, Joshua Kimmich a Leon Goretzka. Sbírají dary na podporu sociálních a charitativních projektů, které se během pandemie covid-19 dostaly do potíží. „Dosud bylo vybráno více než 5 milionů eur od více než 4 000 dárců. To je náš příspěvek k tomu, abychom pomohli naší společnosti přežít současnou krizi a zajistit, aby v budoucnosti byla různorodá a silná,“ vysvětluje Kimmich. Jeho týmový kolega Goretzka dodává: „Jsme rádi, že se k nám připojí společnost Siemens, náš klub a naši fanoušci na podporu #HeartBeatFinal. Je důležité v této obtížné době pomáhat lidem pracujícím v sociálních službách.“

Siemens AG a FC Bayern Mnichov spolupracují na rozvoji technologických projektů v rámci tzv. „Performance Partnership“. Díky nabídce hardwaru a softwaru, automatizačních řešení, digitálních služeb a znalostem odvětví může Siemens pomáhat společnosti FC Bayern v digitální transformaci jeho infrastruktury.

Siemens patří mezi největší technologické firmy v České republice a již 130 let je nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou inovativních technologií. Se svými 10 500 zaměstnanci se řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Portfolio Siemens pokrývá řešení pro průmysl, distribuované energetické systémy, veřejnou infrastrukturu a technologie budov. Odděleně vedené společnosti Siemens Energy, Siemens Healthineers a Siemens Mobility působí na trhu energetiky, zdravotnických technologií a kolejové dopravy. Český Siemens je průkopníkem v oblasti průmyslové digitalizace a automatizace a inteligentní infrastruktury, v jejichž rámci přináší zákazníkům komplexní digitální produkty a služby.

Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního koncernu Siemens AG, který je již více než 170 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu a spolehlivost. Siemens působí po celém světě a zaměřuje se na inteligentní infrastrukturu pro budovy a distribuované energetické systémy a na automatizaci a digitalizaci ve zpracovatelském a výrobním průmyslu. Siemens spojuje digitální a reálný svět ve prospěch zákazníků a společnosti. Prostřednictvím společnosti Siemens Mobility, předního dodavatele inteligentních řešení pro železniční a silniční dopravu, pomáhá Siemens utvářet světový trh služeb v osobní a nákladní dopravě. Prostřednictvím svého většinového podílu ve veřejně obchodované akciové společnosti Siemens Healthineers je Siemens také předním světovým dodavatelem lékařských technologií a digitálních zdravotnických služeb. Siemens drží také menšinový podíl ve společnosti Siemens Energy, která je světovým lídrem v oblasti distribuce a výroby elektrické energie, a jejíž akcie jsou kótované na burze od 28. září 2020. Ve fiskálním roce 2020, který skončil 30. září 2020, vytvořila skupina Siemens tržby 57.1 miliard EUR a čistý příjem 4,2 miliardy EUR. K 30. září 2020 měla společnost na celém světě kolem 293 000 zaměstnanců. Více informací naleznete na http://www.siemens.com