Doprava a logistika | 28. 03. 2019

Společnost EP Cargo Invest převzala do vozového parku další tři lokomotivy Siemens Vectron

Společnosti Siemens Mobility a EP Cargo Invest uzavřely smlouvu na nákup tří nových lokomotiv Vectron MS v listopadu 2018, tyto lokomotivy již dorazily z mnichovského výrobního závodu Siemens Mobility na okruh ZZO VUZ u Velimi. Dne 27. 3. 2019 byla zákazníkovi předána první z nich a předávka dalších dvou bude následovat v nejbližších dnech. Nové Vectrony, po vzoru těch, které již zákazník provozuje, dostaly opět netradiční polep. EP Cargo tím vyjadřuje svůj kladný přístup k moderním technologiím, nekonvenčním řešením a k rozvoji železničního prostředí. Tuto myšlenku zcela naplňují i nová vozidla – umožňují dopravci nejen rychlou a hospodárnou přepravu zboží, ale zároveň jsou šetrná k životnímu prostředí.

„Díky průběžné výrobě lokomotiv se nám podařilo dodání uskutečnit během několika měsíců od podpisu smlouvy. Lokomotivy jsou vybaveny pro provoz nejen v České republice, ale i ve všech sousedních zemích, v Maďarsku a v Rumunsku a zákazník je tak může prakticky okamžitě nasadit na plánované projekty v Polsku či dalších zemích Evropy,“ říká Roman Kokšal, ředitel společnosti Siemens Mobility Česká republika.

„Společnost EP Cargo Invest, která je správcem flotily lokomotiv a vagonů skupiny EP Cargo, touto investicí podpoří další rozvoj dopravních aktivit skupiny v regionu střední Evropy. Lokomotivy jsou primárně pořizované pro přepravy na polském trhu, nicméně díky podpoře všech trakčních systémů železnic střední Evropy jsou tyto lokomotivy vhodné pro flexibilní využití v celém regionu. Lokomotivy bude provozovat společnost LokoTrain, která s nimi má již bohaté zkušenosti. Díky této investici bude moci LokoTrain obsloužit více zákazníků při zachování vysokého standardu služeb,“ uvádí Radim Kotlář, člen představenstva EP Cargo Invest.

Lokomotivy Vectron se velmi úspěšně etablovaly na evropském trhu. Dokládají to stovky již dodaných vozidel, které lze vidět nejen v zahraniční, ale i na českých kolejích. Díky své modulární koncepci nacházejí uplatnění nejen v nákladní, ale i v osobní dopravě. Dosud dodaná vozidla mají od roku 2010, kdy byla uvedena do provozu, najeto více než 175 000 000 kilometrů a kilometry každým dnem přibývají.

Siemens patří mezi největší technologické firmy v České republice a již více než 125 let je nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou inovativních technologií. Se svými více než 12 000 zaměstnanci se řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Portfolio Siemens zahrnuje produkty a  řešení pro oblast výroby a distribuce elektrické energie, inteligentní infrastrukturu budov, distribuované energetické systémy a automatizaci a digitalizaci ve zpracovatelském a výrobním průmyslu. Odděleně vedené společnosti Siemens Mobility a Siemens Healthineers působí na trhu kolejové dopravy a zdravotnických technologií. Český Siemens je průkopníkem v oblasti průmyslové digitalizace, automatizace a inteligentní infrastruktury, v jejichž rámci přináší zákazníkům komplexní digitální produkty a služby. Více informací naleznete na http://www.siemens.cz

Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního technologického koncernu Siemens AG, který je již více než 170 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu a spolehlivost. Siemens působí po celém světě a zaměřuje se na oblast výroby a distribuce elektrické energie, inteligentní infrastrukturu budov, distribuované energetické systémy a automatizaci a digitalizaci v zpracovatelském a výrobním průmyslu. Prostřednictvím odděleně vedené společnosti Siemens Mobility, která je předním dodavatelem řešení pro kolejovou a silniční dopravu, Siemens určuje trendy na trhu osobní a nákladní dopravy. V rámci majoritního podílu ve veřejně obchodovaných firmách Siemens Healthineers AG a Siemens Gamesa Renewable Energy je Siemens předním světovým dodavatelem zdravotnických technologií a medicínských digitálních služeb, stejně jako ekologicky šetrných řešení pro výrobu větrné energie na pevnině i na moři.  Ve fiskálním roce 2019, který skončil 30. září 2019, dosáhl Siemens tržeb ve výši 86,8 miliard EUR a čistého příjmu ve výši 5,6 miliard EUR. Na konci září 2019 měla společnost po celém světě zhruba 385 000 zaměstnanců. Více informací naleznete na http://www.siemens.com