Celofiremní | 25. 10. 2018

Siemens ve Frenštátě počtvrté obhájil titul Bezpečný podnik

Titul Bezpečný podnik pro Siemens Frenštát

Prestižní titul Bezpečný podnik získal frenštátský výrobní závod Siemens na elektromotory již počtvrté v řadě, jeho nositelem je od roku 2009. Slavnostní ocenění přebíral z rukou generálního inspektora Státního úřadu inspekce práce Rudolfa Hahna 23. října 2018 ředitel závodu Roman Valný.

Jen osm desítek firem v Česku se může pochlubit titulem Bezpečný podnik. Frenštátský Siemens se mezi ně řadí již devět let. Tento prestižní titul, který prokazuje, že má podnik zaveden funkční systém řízení bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, získal velkovýrobce elektromotorů ve Frenštátě pod Radhoštěm již počtvrté za sebou.

Slavnostní předání šestnácti oceněným firmám se uskutečnilo 23. října 2018 v Kaiserštejnském paláci v Praze. Titul převzal z rukou generálního inspektora Státního úřadu inspekce práce Rudolfa Hahna a zastupujícího náměstka pro řízení sekce zaměstnanosti na ministerstvu práce a sociálních věcí Jiřího Vaňáska ředitel výrobního závodu ve Frenštátě pod Radhoštěm Roman Valný. „Tento titul vnímám jako kladné ohodnocení naší dlouhodobé koncepční práce v oblasti bezpečnosti práce, pracovních podmínek i péče o zdraví našich zaměstnanců,“ uvedl při předání Roman Valný a upřesnil, že vedle koncepčního přístupu k otázce pracovních podmínek závod tvoří pracoviště s nejvyššími standardy ergonomie a zavedl programy zaměřené na zdraví zaměstnanců.

Titul Bezpečný podnik získal na další tři roky s tím,  že pro jeho zachování bude stejně jako všechny další oceněné společnosti i frenštátský výrobce elektromotorů pod pravidelnou kontrolou inspektorů bezpečnosti práce.

Siemens patří mezi největší technologické firmy v České republice a již více než 125 let je nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou inovativních technologií. Se svými 12 000 zaměstnanci se řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Portfolio Siemens pokrývá řešení pro průmysl, energetiku, dopravu a veřejnou infrastrukturu, technologie budov a zdravotnictví. Český Siemens je průkopníkem v oblasti Průmyslu 4.0 a Smart Cities, v rámci kterých přináší zákazníkům komplexní digitální produkty a služby. Více informací naleznete na http://www.siemens.cz.

Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního technologického koncernu Siemens AG, který je již více než 170 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu a spolehlivost. Společnost působí po celém světě a zaměřuje se na oblast elektrifikace, automatizace a digitalizace. Siemens patří k největším poskytovatelům technologií šetrných k životnímu prostředí, řadí se mezi přední dodavatele energetických zdrojů a technologií pro přenos energie. Siemens patří mezi průkopníky řešení v oblasti veřejné infrastruktury, průmyslové automatizace a softwarových řešení pro průmysl. V rámci dceřiné společnosti Siemens Healthineers AG je společnost také předním dodavatelem zdravotnických zobrazovacích zařízení, jako je počítačová tomografie a zobrazovací systémy s magnetickou rezonancí, a lídrem v oblasti laboratorní diagnostiky a klinického IT. Ve finančním roce 2018, který skončil 30. září 2018, dosáhl Siemens obratu 83 miliard EUR s čistým ziskem 6,1 miliard EUR a zaměstnával 379 tisíc zaměstnanců po celém světě. Více informací naleznete na http://www.siemens.com.