Technologie budov, Smart Cities | 16. 07. 2018

Siemens spustil novou kampaň s názvem Myslete na lidi!

Český Siemens spustil B2B kampaň s názvem „Myslete na lidi“ zaměřenou na technologie pro chytrá města. Na webu www.mysletenalidi.cz představuje vybraná řešení pro „smart cities“ a výhody, které jejich implementování přinese jak městským samosprávám, tak jejich obyvatelům.

Kampaň spuštěná na konci května se ptá „Jak zvýšit kvalitu života obyvatel vašeho města?“ a je zaměřená především na vedení měst, developerské společnosti a další městské investory. Na webových stránkách www.mysletenalidi.cz Siemens například ukazuje jak zlepšit dopravu a průjezdnost ve městě, zefektivnit provoz budov, lépe hospodařit s elektrickou energií nebo zlepšit ovzduší.

„V naší kampani chceme poukázat na to, že město není chytré jen díky „smart“ lavičkám a LEDkám ve veřejném osvětlení,“ říká Lukáš Loun, který problematiku chytrých měst ve společnosti Siemens zaštiťuje. „Kampaň má současně edukační charakter, snažíme se popsat situace, které ve městech každý den nastávají a které je možné, díky implementaci inteligentních technologií, zásadně zjednodušit“, dodává Loun.

Kampaň využívá inzerci na sociálních sítích a vybraných médií v podobě bannerů. Hlavním vizuálem kampaně Myslete na lidi je grafika chytrého města, kterou vytvořila komunikační a reklamní agentura Foxo, webové stránky i samotnou kampaň má na starosti interní tým Siemens.

Siemens a chytrá města

Díky rostoucímu počtu obyvatel ve městech, globalizaci a změně klimatu se po celém světě dostávají do středu dění tzv. smart cities, chytrá města. Siemens dokáže inteligentní řešení integrovat do infrastruktury měst a obcí a úspěšně tak posílit efektivitu budov, dopravy i energetických systémů. Tyto kroky vedou ke zlepšení kvality života obyvatel měst a obcí, díky použití nejmodernějších technologií dochází ke zvyšování efektivity, bezpečnosti, ekonomické konkurenceschopnosti, tvorbě příjemného a zdravého prostředí pro život.

Siemens patří mezi největší technologické firmy v České republice a již 130 let je nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou inovativních technologií. Se svými 10 500 zaměstnanci se řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Portfolio Siemens pokrývá řešení pro průmysl, distribuované energetické systémy, veřejnou infrastrukturu a technologie budov. Odděleně vedené společnosti Siemens Energy, Siemens Healthineers a Siemens Mobility působí na trhu energetiky, zdravotnických technologií a kolejové dopravy. Český Siemens je průkopníkem v oblasti průmyslové digitalizace a automatizace a inteligentní infrastruktury, v jejichž rámci přináší zákazníkům komplexní digitální produkty a služby.

Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního koncernu Siemens AG, který je již více než 170 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu a spolehlivost. Siemens působí po celém světě a zaměřuje se na inteligentní infrastrukturu pro budovy a distribuované energetické systémy a na automatizaci a digitalizaci ve zpracovatelském a výrobním průmyslu. Siemens spojuje digitální a reálný svět ve prospěch zákazníků a společnosti. Prostřednictvím společnosti Siemens Mobility, předního dodavatele inteligentních řešení pro železniční a silniční dopravu, pomáhá Siemens utvářet světový trh služeb v osobní a nákladní dopravě. Prostřednictvím svého většinového podílu ve veřejně obchodované akciové společnosti Siemens Healthineers je Siemens také předním světovým dodavatelem lékařských technologií a digitálních zdravotnických služeb. Siemens drží také menšinový podíl ve společnosti Siemens Energy, která je světovým lídrem v oblasti distribuce a výroby elektrické energie, a jejíž akcie jsou kótované na burze od 28. září 2020. Ve fiskálním roce 2020, který skončil 30. září 2020, vytvořila skupina Siemens tržby 57.1 miliard EUR a čistý příjem 4,2 miliardy EUR. K 30. září 2020 měla společnost na celém světě kolem 293 000 zaměstnanců. Více informací naleznete na http://www.siemens.com