Smart Cities | 05. 04. 2017

Siemens spouští nový web a vydává publikaci o chytrých městech

chytrá města siemens

Český Siemens připravil nový web a publikaci, které se věnují tematice chytrých měst. Firma v nich představuje svá nejnovější řešení a technologie, díky kterým lze významně zefektivnit chod obcí a měst a zlepšit tak kvalitu života obyvatel. Web i brožura o chytrých městech jsou určeny nejen odborníkům a zástupcům samospráv, ale také široké veřejnosti a jsou dostupné na adrese www.siemens.cz/chytramesta.

Web se zaměřuje na klíčové oblasti konceptu chytrých měst, v nichž Siemens nabízí svá řešení: doprava a inteligentní dopravní infrastruktura, energetický management, správa budov a vodohospodářský průmysl. Nabízí také infografiky, přehled referenčních projektů či názory renomovaných expertů na problematiku Smart cities.

Siemens také vydal tištěnou publikaci Chytrá města, kde je téma uceleně zpracováno. Publikace je dostupná ke stažení na http://www.siemens.cz/chytramesta .

„Účelem stránek je koncentrovat nejzajímavější informace k dané problematice na jedno místo, aby návštěvníci webu – starostové, zastupitelé nebo obyvatelé měst – získali komplexní přehled o tom, jaké možnosti se právě pro jejich město otevírají,“ říká David Barva, vedoucí pracovní skupiny Chytrá města ve společnosti Siemens ČR. „Současně ukazujeme, že potenciál „být smart“ se netýká jen velkých měst a krajských metropolí, ale také menších obcí,“ dodává David Barva.

Siemens pro chytrá města

Chytrá města se dostávají do středu dění po celém světě díky rostoucímu počtu obyvatel ve městech, globalizaci a klimatickým změnám. Siemens dokáže inteligentní řešení integrovat do infrastruktury měst a obcí a úspěšně tak posílit efektivitu budov, dopravy i energetických systémů. Tyto kroky vedou ke zlepšení kvality života obyvatel, měst a obcí. Díky použití nejmodernějších technologií dochází ke zvyšování efektivity, bezpečnosti, ekonomické konkurenceschopnosti a tvorbě příjemného a zdravého prostředí pro život.

Aktuální novinky ze světa chytrých měst je možné sledovat také na Twitteru @chytramesta.

Siemens patří mezi největší technologické firmy v České republice a již více než 125 let je nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou inovativních technologií. Se svými více než 12 000 zaměstnanci se řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Portfolio Siemens zahrnuje produkty a  řešení pro oblast výroby a distribuce elektrické energie, inteligentní infrastrukturu budov, distribuované energetické systémy a automatizaci a digitalizaci ve zpracovatelském a výrobním průmyslu. Odděleně vedené společnosti Siemens Mobility a Siemens Healthineers působí na trhu kolejové dopravy a zdravotnických technologií. Český Siemens je průkopníkem v oblasti průmyslové digitalizace, automatizace a inteligentní infrastruktury, v jejichž rámci přináší zákazníkům komplexní digitální produkty a služby. Více informací naleznete na http://www.siemens.cz

Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního technologického koncernu Siemens AG, který je již více než 170 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu a spolehlivost. Siemens působí po celém světě a zaměřuje se na oblast výroby a distribuce elektrické energie, inteligentní infrastrukturu budov, distribuované energetické systémy a automatizaci a digitalizaci v zpracovatelském a výrobním průmyslu. Prostřednictvím odděleně vedené společnosti Siemens Mobility, která je předním dodavatelem řešení pro kolejovou a silniční dopravu, Siemens určuje trendy na trhu osobní a nákladní dopravy. V rámci majoritního podílu ve veřejně obchodovaných firmách Siemens Healthineers AG a Siemens Gamesa Renewable Energy je Siemens předním světovým dodavatelem zdravotnických technologií a medicínských digitálních služeb, stejně jako ekologicky šetrných řešení pro výrobu větrné energie na pevnině i na moři.  Ve fiskálním roce 2019, který skončil 30. září 2019, dosáhl Siemens tržeb ve výši 86,8 miliard EUR a čistého příjmu ve výši 5,6 miliard EUR. Na konci září 2019 měla společnost po celém světě zhruba 385 000 zaměstnanců. Více informací naleznete na http://www.siemens.com