Celofiremní, Inovace | 19. 04. 2017

Siemens rozšiřuje své vývojové a konstrukční centrum. Hledá kandidáty do Prahy a Brna

V současné době pracuje v českém Siemens ve výzkumu
a vývoji kolem 600 expertů a tento počet chce firma i nadále navyšovat. Aktuálně se Siemens zaměřuje na nábor kandidátů v Praze a v Brně. Zde, ve svém prestižním vývojovém a konstrukčním centru, Siemens vyvíjí softwarová řešení, hardwarové produkty a prototypy pro průmyslové obory, infrastrukturu a dopravu pro zákazníky do celého světa.

Český Siemens na podzim roku 2016 slavnostně představil nově zrekonstruované prostory pro své vývojové a konstrukční centrum v pražské centrále. V kancelářích budoucnosti v Praze zde pro Siemens pracuje kolem 200 lidí a zhruba 100 pak i v Brně. Další výzkumné a vývojové aktivity má český Siemens ve svém centru v Ostravě a i při všech svých výrobních závodech v regionech. V současné době tak pro Siemens ve vývoji pracuje kolem 600 expertů a tento počet se plánuje navýšit.

Vývoj vede pro český Siemens Vladimír Kulla, šéf Vývojového a konstrukčního centra Siemens v Česku, který své poslání komentuje: „Naše centrum se nyní výrazně rozrůstá. Nabíráme desítky nových lidí jak na juniorní, tak seniorní pozice. Nabízíme i vysoce kvalifikované pozice vedoucích projektů, vývojářů hardware, embedded software atd., takže je z čeho vybírat.“

Od dubna do konce května proto poběží online náborová kampaň s claimem „Hledáme vývojáře, kteří vidí pod povrch“. Vizuál je vyvinut pro ČR a je na něm vlastní zaměstnanec, člen vývojového týmu Siemens. Online je propojen s  microsite http://siemensvyvojar.cz/ a bannery jsou plánovány na oborové IT a technické weby.

Po přibližně stejnou dobu běží i náborová kampaň do Siemens závodů na výrobu elektromotorů v Olomouckém a Moravskoslezském kraji. Zde Siemens rozšiřuje výrobu a hledá kandidáty napříč celou strukturou výrobního závodu.

Siemens patří mezi největší technologické firmy v České republice a již 130 let je nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou inovativních technologií. Se svými více než 12 000 zaměstnanci se řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Portfolio Siemens zahrnuje produkty a  řešení pro oblast výroby a distribuce elektrické energie, inteligentní infrastrukturu budov, distribuované energetické systémy a automatizaci a digitalizaci ve zpracovatelském a výrobním průmyslu. Odděleně vedené společnosti Siemens Mobility a Siemens Healthineers působí na trhu kolejové dopravy a zdravotnických technologií. Český Siemens je průkopníkem v oblasti průmyslové digitalizace, automatizace a inteligentní infrastruktury, v jejichž rámci přináší zákazníkům komplexní digitální produkty a služby. Více informací naleznete na www.siemens.cz.

Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního technologického koncernu Siemens AG, který je již více než 170 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu a spolehlivost. Siemens působí po celém světě a zaměřuje se na oblast výroby a distribuce elektrické energie, inteligentní infrastrukturu budov, distribuované energetické systémy a automatizaci a digitalizaci v zpracovatelském a výrobním průmyslu. Prostřednictvím odděleně vedené společnosti Siemens Mobility, která je předním dodavatelem řešení pro kolejovou a silniční dopravu, Siemens určuje trendy na trhu osobní a nákladní dopravy. V rámci majoritního podílu ve veřejně obchodovaných firmách Siemens Healthineers AG a Siemens Gamesa Renewable Energy je Siemens předním světovým dodavatelem zdravotnických technologií a medicínských digitálních služeb, stejně jako ekologicky šetrných řešení pro výrobu větrné energie na pevnině i na moři.  Ve fiskálním roce 2019, který skončil 30. září 2019, dosáhl Siemens tržeb ve výši 86,8 miliard EUR a čistého příjmu ve výši 5,6 miliard EUR. Na konci září 2019 měla společnost po celém světě zhruba 385 000 zaměstnanců. Více informací naleznete nawww.siemens.com.