Technologie budov | 16. 10. 2017

Siemens přidává do svého portfolia pro digitální budovy služby založené na lokalizaci

Služby založené na lokalizaci
  • Integrace lokalizačních dat do systémů a procesů pro budovy
  • Více pohodlí a bezpečnosti pro uživatele a provozovatele budov
  • Partnerství s infsoftem – odborníkem v oblasti určování polohy uvnitř budov

Společnost Siemens prostřednictvím divize Building Technologies nově doplnila svou nabídku digitálních služeb pro budovy o služby založené na lokalizaci. Ty umožní spojení existujících infrastruktur a procesů v budovách se specifickými údaji o poloze, což přinese výhody všem uživatelům budov. Lidé, kteří v nich pracují, budou mít více pohodlí – například budou nyní moci skrze aplikaci ve smartphonu ovládat teplotu a osvětlení kolem sebe, nebo si v okolí najít a zarezervovat volnou místnost pro jednání či schůzku.

Služby založené na lokalizaci pomáhají návštěvníkům se v budově rychleji zorientovat a získat informace, které potřebuji. Dále výrazně zlepšují provozní procesy v budově, optimalizují využití místností, zjednodušují nouzovou evakuaci a zefektivňují údržbu. Kromě toho je také snazší uchránit majetek před ztrátou či krádeží, provádět inventarizaci, nebo majetek kdykoliv lokalizovat – např. v nemocnici, když je třeba rychle nalézt nějaké přenosné lékařské zařízení.

„Služby založené na lokalizaci jsou ideálním doplňkem našeho současného portfolia služeb pro efektivní a bezpečné budovy. Měníme budovy na místa, kde mají lidé pohodlí a jsou schopni pracovat produktivně. Tyto služby zároveň pomáhají optimalizovat procesy ve společnostech,“ říká Eike-Oliver Steffen, vedoucí pro Podniková řešení v divizi Building Technologies Siemens.

Siemens rozvíjí svou nabídku služeb založených na lokalizaci v úzké spolupráci s infsoftem, renomovaným odborníkem v oblasti určování pozice uvnitř budov. Osvědčená platforma společnosti infsoft zahrnuje širokou řadu technických řešení a uživatelských možností včetně vnitřní lokalizace za použití Bluetooth vysílačů a vysoce přesného sledování majetku za pomocí ultra-širokopásmového připojení.

Siemens Building Technologies vytváří perfektní místa pro život

V Siemens věříme, že místa, kde trávíme čas, ovlivňují náš život. V  dnešní době tráví lidé téměř 90 % času v budovách – nejen v doma, ale hlavně v kancelářích, výrobních halách, školách, nemocnicích, domovech důchodců apod. Cílem divize Building Technologies Siemens je, udělat z nich to nejlepší místo pro život. Naše výrobky a řešení pomáhají vytvořit takové prostředí, ve kterém se lidé mohou cítit bezpečně a pohodlně, aby mohli žít život, jaký chtějí. Více na http://www.siemens.cz/perfectplaces a také na twitteru PerfectplacesCz

Siemens patří mezi největší technologické firmy v České republice a již 130 let je nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou inovativních technologií. Se svými 10 500 zaměstnanci se řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Portfolio Siemens pokrývá řešení pro průmysl, distribuované energetické systémy, veřejnou infrastrukturu a technologie budov. Odděleně vedené společnosti Siemens Energy, Siemens Healthineers a Siemens Mobility působí na trhu energetiky, zdravotnických technologií a kolejové dopravy. Český Siemens je průkopníkem v oblasti průmyslové digitalizace a automatizace a inteligentní infrastruktury, v jejichž rámci přináší zákazníkům komplexní digitální produkty a služby.

Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního koncernu Siemens AG, který je již více než 170 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu a spolehlivost. Siemens působí po celém světě a zaměřuje se na inteligentní infrastrukturu pro budovy a distribuované energetické systémy a na automatizaci a digitalizaci ve zpracovatelském a výrobním průmyslu. Siemens spojuje digitální a reálný svět ve prospěch zákazníků a společnosti. Prostřednictvím společnosti Siemens Mobility, předního dodavatele inteligentních řešení pro železniční a silniční dopravu, pomáhá Siemens utvářet světový trh služeb v osobní a nákladní dopravě. Prostřednictvím svého většinového podílu ve veřejně obchodované akciové společnosti Siemens Healthineers je Siemens také předním světovým dodavatelem lékařských technologií a digitálních zdravotnických služeb. Siemens drží také menšinový podíl ve společnosti Siemens Energy, která je světovým lídrem v oblasti distribuce a výroby elektrické energie, a jejíž akcie jsou kótované na burze od 28. září 2020. Ve fiskálním roce 2020, který skončil 30. září 2020, vytvořila skupina Siemens tržby 57.1 miliard EUR a čistý příjem 4,2 miliardy EUR. K 30. září 2020 měla společnost na celém světě kolem 293 000 zaměstnanců. Více informací naleznete na http://www.siemens.com