Průmysl, Industry 4.0, Inovace | 15. 06. 2020

Siemens představuje nový toolbox pro balicí stroje

Siemens Packaging Toolbox
  • Nový toolbox nyní plně k dispozici pro řídicí systém Simatic S7-1500
  • Knihovny s ověřenými funkcemi umožňují rychlejší uvádění do provozu
  • Podpora mezinárodních balících standardů
  • Snazší inženýring a úspora času

Společnost Siemens představuje nový toolbox pro balící stroje, který je nově k dispozici v plném rozsahu pro řídicí systém Simatic S7-1500 v rámci inženýrského softwarového nástroje TIA Portal. Uživatelům nabízí specifické knihovny pro balení, které lze integrovat do stávajících nebo nových aplikací strojů a programových bloků. Nový toolbox podporuje mezinárodní standardy jako jsou OMAC, PackML a Weihenstephan Standards. Navíc umožňuje úpravu dle individuálních požadavků pouhým přidáváním či úpravou funkčních bloků. Současně šetří uživatelům čas strávený během inženýringu a uvádění do provozu, a to pomocí ověřených funkcí a softwarových řešení.

Nový toolbox obsahuje základní funkce, technologické funkce a mezinárodní standardy. Mezi běžné základní funkce patří řízení os, komunikace TCP / IP, acyklická komunikace a správa chybových hlášení. Technologické řešení pro chytré pásy umožňuje, aby postupně přijíždějící produkty mohly být uchopeny a připraveny ve skupinách pro odebrání. Aplikace Intelligent Infeed (inteligentní podávaní) se používá k vyzvednutí produktů přijíždějících v nepřetržitém, ale nepravidelném toku. Současně tato aplikace připravuje produkty následující stanici s jasně definovanými a stejnými mezerami mezi sebou. Knihovny Form, Fill and Seal (tvarování, plnění a sváření) obsahují funkce pro celkovou koordinaci podavačů fólií, dávkovacích jednotek a příčného svařování v horizontálních a vertikálních aplikacích.

Aby bylo možné splnit mezinárodní požadavky na standardní balení, šablona Simatic CPG (z angl. Consumer Packaged Goods) nabízí strukturu projektu TIA Portal založenou na modulárním designu. To poskytuje výrobcům strojů jasný a ověřený projektový základ a koncovým zákazníkům standardizované rozhraní, které umožňuje snadné zapojení do linky. Také softwarová knihovna OMAC poskytuje režim a stavového správce, jež jsou kompatibilní s OMAC standardy.

K dispozici jsou také aplikace pro řízení pohybu pro manipulační zařízení, Converting Toolbox (knihovna speciálních funkcí) a aplikace pro transportní systém s více nosnými elementy s lineárním motorem (MultiCarrier System).

Upozornění: 17. června 2020 proběhne webinář pro zákazníky na téma nový balící toolbox s ukázkou živého uvedení do provozu. I novináři jsou zváni, proto neváhejte a připojte se. Zaregistrujte se zde do 9:00 (SEČ) nebo se spojte s kontaktní osobou, Julií Kauppertovou (julia.kauppert@siemens.com).

Pro více informací o sadě nástrojů pro balící stroje navštivte www.siemens.com/packaging

Siemens patří mezi největší technologické firmy v České republice a již 130 let je nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou inovativních technologií. Se svými více než 12 000 zaměstnanci se řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Portfolio Siemens zahrnuje produkty a  řešení pro oblast výroby a distribuce elektrické energie, inteligentní infrastrukturu budov, distribuované energetické systémy a automatizaci a digitalizaci ve zpracovatelském a výrobním průmyslu. Odděleně vedené společnosti Siemens Mobility a Siemens Healthineers působí na trhu kolejové dopravy a zdravotnických technologií. Český Siemens je průkopníkem v oblasti průmyslové digitalizace, automatizace a inteligentní infrastruktury, v jejichž rámci přináší zákazníkům komplexní digitální produkty a služby. Více informací naleznete na www.siemens.cz.

Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního technologického koncernu Siemens AG, který je již více než 170 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu a spolehlivost. Siemens působí po celém světě a zaměřuje se na oblast výroby a distribuce elektrické energie, inteligentní infrastrukturu budov, distribuované energetické systémy a automatizaci a digitalizaci v zpracovatelském a výrobním průmyslu. Prostřednictvím odděleně vedené společnosti Siemens Mobility, která je předním dodavatelem řešení pro kolejovou a silniční dopravu, Siemens určuje trendy na trhu osobní a nákladní dopravy. V rámci majoritního podílu ve veřejně obchodovaných firmách Siemens Healthineers AG a Siemens Gamesa Renewable Energy je Siemens předním světovým dodavatelem zdravotnických technologií a medicínských digitálních služeb, stejně jako ekologicky šetrných řešení pro výrobu větrné energie na pevnině i na moři.  Ve fiskálním roce 2019, který skončil 30. září 2019, dosáhl Siemens tržeb ve výši 86,8 miliard EUR a čistého příjmu ve výši 5,6 miliard EUR. Na konci září 2019 měla společnost po celém světě zhruba 385 000 zaměstnanců. Více informací naleznete nawww.siemens.com.

Zdravotnictví, Energetika, Doprava a logistika, Průmysl, Industry 4.0, Inovace | 08. 09. 2020

Třiadvacátý ročník Ceny Wernera von Siemense pro studenty a mladé vědce bude!

Třiadvacátý ročník Ceny Wernera von Siemense byl vyhlášen a kandidáti v jednotlivých kategoriích se mohou přihlašovat prostřednictvím internetových stránek www.cenasiemens.cz do 30. listopadu 2020. „Školství je oblast, kterou pandemie koronaviru zasáhla velmi citelně. Současně však ukázala, že nové myšlenky, nápady a odhodlání studentů a mladých vědců mohou k řešení této bezprecedentní situace výraznou měrou přispět. Proto jsme se rozhodli i letos studenty a mladé vědce ocenit,“ říká Eduard Palíšek, generální ředitel skupiny Siemens v České republice.