Průmysl | 18. 05. 2021

Siemens posiluje pozici na digitálním trhu akvizicí Supplyframe

• Siemens kupuje Supplyframe, přední a rychle rostoucí elektronické tržiště pro globální hodnotový řetězec elektroniky
  • Kombinace know-how Supplyframe se softwarem společnosti Siemens umožní zákazníkům rychleji inovovat a vyvíjet produkty
  • Uzavření transakce se očekává ve čtvrtém čtvrtletí fiskálního roku 2021

Společnost Siemens podepsala dohodu o koupi Supplyframe, přední Design-to-Source platformy pro globální hodnotový řetězec elektroniky v hodnotě 0,7 miliardy USD. Transakce představuje významný přínos pro zákazníky obou firem, kteří získají bezproblémový a rychlý přístup jak k nabídce společnosti Siemens, tak k znalosti prostředí elektronických tržišť společnosti Supplyframe. To pomůže zákazníkům snížit náklady, zvýšit svoji flexibilitu a dělat vysoce informovaná rozhodnutí. Akvizice také posílí portfolio společnosti Siemens prostřednictvím softwaru jako služby (Software as a Service), a to nejen v oblasti automatizace elektronického designu (Electronic Design Automation - EDA) a desek plošných spojů (Printed Circuit Boards - PCB), ale také v dalších oblastech a technologických oborech.

„Jsme velmi potěšeni, že můžeme v rodině Siemens přivítat inovativní a talentovaný tým Supplyframe. Supplyframe bude jádrem pro urychlení naší celkové strategie využití digitálních tržišť,“ řekl Cedrik Neike, člen správní rady společnosti Siemens AG. “Ekosystém a znalosti prostředí elektronických tržišť společnosti Supplyframe dokonale doplňuje naše portfolio průmyslového softwaru a posílí nabídku našich řešení pro rostoucí segment malých a středních zákazníků.“

"Před osmnácti lety jsme se vydali na cestu inteligentního propojování širokého hodnotového řetězce elektroniky. K tomu, aby se naše vize postupně proměnila v realitu, jsme potřebovali jak specializovaný tým, tak vizionářskou zákaznickou základnu. Tento proces ještě urychlil nedávný nedostatek komponent, který odhalil křehkost dodavatelských řetězců a vytvořil prostor pro digitální transformaci a inteligentní rozhodování. Jsem nadšený, že spojím své síly se společností Siemens, abychom rozšířili naše inovace a implementaci našich Design-to-Source-Intelligence (DSI) řešení po celém světě. Pro naše zákazníky, partnery a zaměstnance je to skvělá zpráva,“ řekl Steve Flagg, generální ředitel a zakladatel Supplyframe.

Supplyframe vytvořil rozsáhlý ekosystém Design-to-Source-Intelligence (DSI), který využívá více než 10 milionů profesionálů v oblasti inženýrství a dodavatelského řetězce po celém světě. Tento ekosystém mění způsob, jak elektronické firmy navrhují, vyrábějí, uvádějí na trh a prodávají produkty v globálním hodnotovém řetězci. Portfolio softwarových řešení jako služby (SaaS) od Supplyframe v posledních letech zaznamenalo zhruba 40% meziroční růst a očekává se, že trend bude pokračovat i ve střednědobém horizontu.

Společnost Siemens od spojení se Supplyframe očekává významné synergie s vlastním portfoliem, Steve Flagg bude i nadále zastávat funkci výkonného ředitele společnosti a připojí se k manažerskému týmu Siemens Digital Industries Software.

Společnost Supplyframe, která byla založena v roce 2003, má ústředí v kalifornské Pasadeně a pobočky v USA, Číně, Francii, Srbsku a Velké Británii. Očekávané tržby Supplyframe pro fiskální rok 2021 jsou kolem 70 milionů USD se ziskovostí obvyklou pro oblast softwaru.

Ukončení transakce podléhá obvyklým podmínkám a očekává se ve čtvrtém čtvrtletí fiskálního roku 2021.

Siemens patří mezi největší technologické firmy v České republice a již  více než 130 let je nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou inovativních technologií. Se svými 10 500 zaměstnanci se řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Portfolio Siemens pokrývá řešení pro průmysl, distribuované energetické systémy, veřejnou infrastrukturu a technologie budov. Odděleně vedené společnosti Siemens Energy, Siemens Healthineers a Siemens Mobility působí na trhu energetiky, zdravotnických technologií a kolejové dopravy. Český Siemens je průkopníkem v oblasti průmyslové digitalizace a automatizace a inteligentní infrastruktury, v jejichž rámci přináší zákazníkům komplexní digitální produkty a služby.

Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního koncernu Siemens AG, který je již více než 170 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu a spolehlivost. Siemens působí po celém světě a zaměřuje se na inteligentní infrastrukturu pro budovy a distribuované energetické systémy a na automatizaci a digitalizaci ve zpracovatelském a výrobním průmyslu. Siemens spojuje digitální a reálný svět ve prospěch zákazníků a společnosti. Prostřednictvím společnosti Siemens Mobility, předního dodavatele inteligentních řešení pro železniční a silniční dopravu, pomáhá Siemens utvářet světový trh služeb v osobní a nákladní dopravě. Prostřednictvím svého většinového podílu ve veřejně obchodované akciové společnosti Siemens Healthineers je Siemens také předním světovým dodavatelem lékařských technologií a digitálních zdravotnických služeb. Siemens drží také menšinový podíl ve společnosti Siemens Energy, která je světovým lídrem v oblasti distribuce a výroby elektrické energie, a jejíž akcie jsou kótované na burze od 28. září 2020. Ve fiskálním roce 2020, který skončil 30. září 2020, vytvořila skupina Siemens tržby 57.1 miliard EUR a čistý příjem 4,2 miliardy EUR. K 30. září 2020 měla společnost na celém světě kolem 293 000 zaměstnanců. Více informací naleznete na http://www.siemens.com