Technologie budov, Smart Cities | 13. 09. 2017

Siemens na veletrhu For Arch 2017 představí digitální řešení pro inteligentní domy

Společnost Siemens ČR se zúčastní 28. ročníku mezinárodního stavebního veletrhu For Arch, který se koná od 19. do 23. září v areálu PVA EXPO PRAHA v Letňanech. Firma zde představí možnosti, jak jednoduše a efektivně automatizovat procesy v budovách. Návštěvníkům ukáže, jak snadno vytvořit, ovládat a spravovat veškeré automatizační úlohy v budově.

Na stánku 4B10 v hale číslo 4 letňanského výstaviště pod hlavní mottem expozice „Digitální řešení pro inteligentní domy“ představí společnost Siemens kompletní řešení pro automatizaci domovních zařízení využitelné jak pro koncové uživatele, tak distributory a výrobce zařízení. Prezentace bude zaměřená na portfolio digitálních řešení pro komplexní řízení budov, například řízení žaluzií, osvětlení, vzduchotechniky, chlazení, vytápění a efektivní využívání energií.

Chytré domácnosti, budovy ovládané vzdáleně přes mobilní telefon a automatizované úkony se stávají čím dál více populárnější. Domovní rozvody i kabeláž jsou stále složitější, a tak i menší domy potřebují systémové řešení využívající komunikační sběrnice pro řízení budov.

Řešení s názvem LOGO! 8 pro chytré budovy, které je hlavním exponátem naší prezentace, mám na starosti již několik let a nikdy netrvalo déle než tři hodiny, aby i úplný začátečník systém naprogramoval. To skvěle ilustruje jednoduchost systému. Systém LOGO! 8 dokáže řídit i velice rozsáhlé aplikace, jako například letištní haly, kde je vidět vyspělost i pokročilé možnosti tohoto systému,“ vysvětluje výhody řídicího systému Tomáš Froněk, produktový manažer ve společnosti Siemens ČR.

Ideální vstup do světa automatizace

Jedinečný řídicí systém pro malé automatizační úlohy LOGO! 8 dokáže řešit i velice komplexní úlohy včetně síťové komunikace jak v oblasti automatizace budov, tak v jednoduchých průmyslových aplikacích. Systém nabízí spoustu možností za dostupnou cenu. Šetří místo v rozvaděči, obsahuje speciální funkce jako je zpožděné spínání, pulzní relé, čítače či astronomické hodiny.

Navíc integrovaný ethernetový port a 8DI/4DO/4AI v základní konfiguraci umožňuje snadné a rychlé uvedení do praxe. Inteligentní relé obsahuje také integrovaný webový server a vzdálenou správu již v základní jednotce. S LOGO! 8 lze pracovat bez nutnosti znalosti programování HTML, stačí připojit do sítě a server lze používat.

Programovatelný logický modul LOGO! nabízí také možnost integrace do KNX/EIB, integrovaný datový log pro ukládání hodnot a integrovanou ethernetovou komunikaci. Budovu pak lze snadno spravovat přes chytré telefony a tablety odkudkoli. Z jednoho místa v domě řídí nejen osvětlení, vytápění, ale i bazénové technologie či domácí čističku odpadních vod. Využití nachází ve všech oblastech inteligentního řízení.

Siemens patří mezi největší technologické firmy v České republice a již 130 let je nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou inovativních technologií. Se svými 10 500 zaměstnanci se řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Portfolio Siemens pokrývá řešení pro průmysl, distribuované energetické systémy, veřejnou infrastrukturu a technologie budov. Odděleně vedené společnosti Siemens Energy, Siemens Healthineers a Siemens Mobility působí na trhu energetiky, zdravotnických technologií a kolejové dopravy. Český Siemens je průkopníkem v oblasti průmyslové digitalizace a automatizace a inteligentní infrastruktury, v jejichž rámci přináší zákazníkům komplexní digitální produkty a služby.

Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního koncernu Siemens AG, který je již více než 170 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu a spolehlivost. Siemens působí po celém světě a zaměřuje se na inteligentní infrastrukturu pro budovy a distribuované energetické systémy a na automatizaci a digitalizaci ve zpracovatelském a výrobním průmyslu. Siemens spojuje digitální a reálný svět ve prospěch zákazníků a společnosti. Prostřednictvím společnosti Siemens Mobility, předního dodavatele inteligentních řešení pro železniční a silniční dopravu, pomáhá Siemens utvářet světový trh služeb v osobní a nákladní dopravě. Prostřednictvím svého většinového podílu ve veřejně obchodované akciové společnosti Siemens Healthineers je Siemens také předním světovým dodavatelem lékařských technologií a digitálních zdravotnických služeb. Siemens drží také menšinový podíl ve společnosti Siemens Energy, která je světovým lídrem v oblasti distribuce a výroby elektrické energie, a jejíž akcie jsou kótované na burze od 28. září 2020. Ve fiskálním roce 2020, který skončil 30. září 2020, vytvořila skupina Siemens tržby 57.1 miliard EUR a čistý příjem 4,2 miliardy EUR. K 30. září 2020 měla společnost na celém světě kolem 293 000 zaměstnanců. Více informací naleznete na http://www.siemens.com