8844-0803032078
23.3.2021

Siemens Mobility představuje „MoComp“ - iniciativu uvádějící na trh široké portfolio komponent pro kolejová vozidla

Společnost Siemens Mobility představuje MoComp, souhrnný a jediný zdroj, který poprvé zpřístupňuje všem zákazníkům po celém světě obsáhlé portfolio komponentů Siemens Mobility pro kolejová vozidla.

MoComp nabízí kompletní řadu elektrických a mechanických komponent a systémová řešení pro moderní kolejová vozidla. To zahrnuje sběrače proudu, pohonné systémy, podvozky, brzdy a palubní napájecí zdroje. Portfolio MoComp otevírá nové perspektivy výrobcům kolejových vozidel, výrobním partnerům OEM a provozovatelům vozidel. Nabízí špičkovou řadu komponentů, se kterými mohou spolehlivě provozovat kolejová vozidla po celou dobu jejich životnosti.

"Naše mnohaleté zkušenosti s vozidly pro přepravu cestujících a s lokomotivami nám umožňují nabídnout železničnímu odvětví komplexní portfolio komponentů a systémů. Tato produktová řada byla vyvinuta speciálně pro potřeby průmyslu kolejových vozidel z pohledu výrobce vozidla," vysvětluje Albrecht Neumann, generální ředitel Rolling Stock společnosti Siemens Mobility. "MoComp nabízí výrobcům kolejových vozidel, OEM partnerům a provozovatelům vozidel snadné objednání jednotlivých komponent i celých systémů, které jim pomohou optimalizovat a zlepšit výkonnost kolejových vozidel.“

Rozsáhlá nabídka zahrnuje spolehlivé, robustní a kvalitní produkty pro lehká kolejová vozidla, tramvaje, systémy metra a plně automatické osobní dopravní systémy (APM, Automated People Mover), jakož i pro regionální a vysokorychlostní trakční jednotky, lokomotivy a osobní vozy. Portfolio produktů Siemens Mobility pokrývá všechny typy napájecích napětí a rozchodů kolejí pro všechny segmenty trhu železniční dopravy.

Díky mezinárodní působnosti společnosti Siemens Mobility a zkušenostem s dopravními systémy všeho druhu, včetně jejich schvalování, může společnost Siemens Mobility nabídnout svým zákazníkům produkty šité na míru, které splňují všechny požadované certifikace a normy. Celosvětová síť výrobních závodů a kompetencí společnosti Siemens Mobility navíc umožňuje nabídnout každému zákazníkovi k dodaným produktům i rychlý, flexibilní a efektivní servis.

Siemens Mobility, s.r.o.
Siemens Mobility, s.r.o. je součástí českého průmyslu a zárukou inovativních a udržitelných technologií na železnici. V České republice zaměstnává více než 750 lidí v Praze, Brně, Ostravě a Plzni. Kromě obchodních týmů společnost tvoří oddělení vývoje a konstrukce kolejových vozidel, R&D centrum automatizace železnic, IT Hub a centra služeb (od schvalování kolejových vozidel po sdílené služby) či odštěpný závod Mobility Metro Services pro údržbu pražského metra linky C. Více informací naleznete na www.siemens.cz/mobility a www.siemens.cz/mobilityjobs.
Siemens Mobility GmbH
Siemens Mobility je samostatnou společností v rámci globálního technologického koncernu Siemens AG. Už více než 175 let je lídrem v oblasti inteligentních dopravních řešení a neustále inovuje své portfolio v klíčových oblastech kolejových vozidel, automatizace a elektrifikace železnice, dopravních řešení na klíč, softwarových řešení a souvisejících služeb. Díky digitalizaci umožňuje společnost Siemens Mobility dopravcům po celém světě budovat inteligentní infrastrukturu a trvale zvyšovat její hodnotu v průběhu celého životního cyklu, zvyšovat kvalitu služeb pro cestující s garantovanou dostupností. V obchodním roce 2023, který skončil 30. září 2023, dosáhla společnost Siemens Mobility obratu 10,5 miliardy EUR a celosvětově zaměstnávala přibližně 39 800 zaměstnanců. Další informace naleznete na www.siemens.com/mobility.

Siemens Mobility, s.r.o., Communications
Kontakt pro média: Petra Kracíková
petra.kracikova@siemens.com

Pro ostatní informace kontaktujte naše kontaktní centrum:
siemens.cz@siemens.com

Připojte se k nám na Facebooku www.facebook.com/SiemensCzech nebo na X @SiemensCzech.

Respektujeme vaše soukromí

Více informací a nastavení