Doprava a logistika | 27. 10. 2020

Siemens Mobility plánuje akvizici poskytovatele služeb řízení městského provozu SCATS®

• Siemens Mobility plánuje akvizici Aldridge Traffic Controllers (ATC) se sídlem v australském Sydney
  • ATC je poskytovatelem služeb řízení městského provozu s vlastní výrobou a konstrukcí řadiče a zároveň je licencovaným distributorem softwaru SCATS®
  • ATC je významným hráčem na asijsko-pacifickém trhu v oblasti řízení městského provozu, kde je SCATS® hlavním technologickým standardem
  • Plánovaná akvizice posílí klíčové portfolio Siemens Mobility v oblasti ITS a umožní jí přístup k novým zákazníkům
  • Siemens Mobility se nadále bude zasazovat o naplnění strategie ITS, která má za cíl zlepšit dopravní situaci ve městech, zvýšit bezpečnost a komfort, zlepšit kvalitu ovzduší ve městech po celém světě
  • Akvizice podléhá souhlasu příslušných orgánů

Společnost Siemens Mobility zahájila proces související s akvizicí společnosti Aldridge Traffic Controllers (ATC), která je významným hráčem na trhu v oblasti řízení městského provozu a pro zákazníky SCATS® po celém světě. ATC je jedna z mála společností, které vlastní licenci na distribuci Sydney Coordinated Adaptive Traffic System (SCATS®); komplexního, inovativního a škálovatelného systému pro řízení městského provozu a typově schváleného řadiče SCATS®.

Díky zamýšlené akvizici získají zákazníci SCATS® přístup k širokému portfoliu produktů a řešení Siemens Mobility v oblasti inteligentních dopravních systémů (ITS), jakož i přístup k nabízeným globálním službám a kompetencím. Akvizice zároveň pomůže společnosti Siemens Mobility posílit hlavní aktivity v oblasti řízení městského provozu a rozšířit aktivity v regionu APAC, jednoho z nejrychleji rostoucích trhů v oblasti řízení provozu. V důsledku této plánované akvizice bude Siemens Mobility schopen globálně poskytovat celou škálu hlavních adaptivních systémů řízení provozu.

„Věříme, že nám tato strategická akvizice pomůže významně zlepšit služby v oblasti poskytování inovativních, komplexních a adaptivních řešení řízení provozu,“ uvedl Markus Schlitt, CEO Siemens Mobility Inteligentní dopravní systémy. „Toto důležité partnerství nám otevře dveře k celosvětové základně nainstalovaných dopravních řadičů, umožní nám stát se uznávaným hráčem na poli ITS v rychle rostoucím regionu APAC a dále zvyšovat náš podíl na trhu s adaptivními systémy řízení provozu.“

SCATS® stojí za třetinou všech adaptivních systémů řízení provozu na světě, které byly instalovány ve 190 městech ve 28 zemích, ze kterých se 80 % nachází v regionu APAC. Díky tomu je SCATS®, který je vlastněný společností Transport for New South Wales, dominujícím systémem řízení provozu v regionu.

Kromě výroby řadičů dopravní signalizace, v souladu s požadavky SCATS®, pro světový trh poskytuje ATC také celou řadu služeb jako jsou návrh dopravní signalizace, dopravní inženýrství a poradenství a školení v oblasti řízení provozu.

Pokud bude akvizice schválena příslušnými orgány, ATC bude spravována jako právně nezávislá společnost pod záštitou obchodní jednotky Intelligent Traffic Systems v rámci Siemens Mobility.

Siemens Mobility, s.r.o., Communications
Kontakt pro média: Daniela Černá, telefon: +420 702 194 844
E-mail: daniela.cerna@siemens.com

Siemens Mobility, s.r.o. je součástí společnosti Siemens Česká republika, zároveň je však samostatným právním subjektem. Siemens patří mezi největší technologické firmy v České republice a již 130 let je nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou inovativních technologií. Se svými 12 000 zaměstnanci se řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Portfolio Siemens pokrývá řešení pro průmysl, energetiku, dopravu a veřejnou infrastrukturu, technologie budov a zdravotnictví. Český Siemens je průkopníkem v oblasti Průmyslu 4.0 a Smart Cities, v rámci kterých přináší zákazníkům komplexní digitální produkty a služby. Více informací naleznete na http://www.siemens.cz/mobility a http://www.siemens.cz.

Siemens Mobility GmbH je samostatnou společností v rámci globálního technologického koncernu Siemens AG. Už více než 160 let je lídrem v oblasti dopravních technologií a neustále inovuje své portfolio v klíčových oblastech kolejových vozidel, automatizace železnice a elektrifikace, dopravních řešení na klíč, inteligentních dopravních systémů a souvisejících služeb. Díky digitalizaci umožňuje společnost Siemens Mobility dopravním operátorům po celém světě budovat inteligentní infrastrukturu a trvale zvyšovat její hodnotu v průběhu celého životního cyklu, zvyšovat kvalitu služeb pro cestující s garantovanou dostupností. V obchodním roce 2020, který skončil 30. září 2020, dosáhla společnost Siemens Mobility obratu 9,1 miliardy EUR a celosvětově zaměstnávala přibližně 38 500 zaměstnanců. Další informace naleznete na www.siemens.com/mobility.