Doprava a logistika | 10. 04. 2019

• 10 vícesystémových lokomotiv Vectron
  • Opce na dalších 20 lokomotiv
  • Dodání lokomotiv od konce roku 2019 do jara 2020

Operátor kombinované dopravy a provozovatel kontejnerových terminálů METRANS, a.s. si objednal 10 lokomotiv typu Vectron MS od společnosti Siemens Mobility Česká republika. Výroba lokomotiv bude probíhat v závodě Siemens Mobility v Mnichově-Allachu a dodávky se plánují od konce roku 2019 do jara 2020. METRANS plánuje nasazení nových lokomotiv v přeshraničním provozu v rámci regionu střední a východní Evropy.

„Máme radost, že rozšíříme vozový park METRANS o deset vícesystémových lokomotiv Vectron společnosti Siemens Mobility. Podtrhuje to naše ambice v dalším růstu společnosti a schopnosti pružněji reagovat na přání našich zákazníků. Lokomotivy Vectron jsme si vybrali, protože jsou moderní, zcela bezpečné a šetrné k životnímu prostředí,“ řekl Peter Kiss, CEO skupiny METRANS.

„Jsme přesvědčeni, že nové lokomotivy Vectron umožní společnosti METRANS splnit současné i budoucí požadavky na přepravu a pomohou zákazníkovi úspěšně realizovat jeho dlouhodobé plány. Lokomotivy Vectron sklízejí už od svého uvedení na evropský trh úspěch a těší nás, že právě se společností METRANS budeme slavit jubilejní 900. lokomotivu Vectron na trhu,“ řekl Roman Kokšal, ředitel Siemens Mobility Česká republika.

Lokomotivy pro METRANS mají výkon 6 400 kW a dosahují maximální provozní rychlosti 160 km/h. Jsou vybaveny potřebnými národními vlakovými zabezpečovači včetně evropského zabezpečovače ETCS. Lokomotivy jsou schváleny pro provoz v České republice, Maďarsku, Německu, Polsku, Rakousku a na Slovensku a je možný budoucí upgrade pro Bulharsko, Chorvatsko, Nizozemsko, Rumunsko, Slovinsko a Srbsko.

Údržba nových lokomotiv bude probíhat v METRANS DYKO Rail Repair Shop s.r.o., dceřiné společnosti skupiny Metrans v Kolíně. Siemens Mobility disponuje centrálním skladem náhradních dílů, kde lze v případě potřeby objednat komponenty s garantovanou dostupností a dodáním do dalšího pracovního dne, aniž by musel zákazník držet vlastní objemné zásoby náhradních dílů. V neposlední řadě má zákazník možnost využívat pro svůj vozový park dálkový monitoring diagnostiky či servisní síť partnerských dílen Siemens Mobility po celé Evropě.

Siemens Mobility, s.r.o., Communications
Kontakt pro média: Daniela Černá, telefon: +420 702 194 844
E-mail: daniela.cerna@siemens.com

Siemens Mobility, s.r.o. je součástí společnosti Siemens Česká republika, zároveň je však samostatným právním subjektem. Siemens patří mezi největší technologické firmy v České republice a již více než 125 let je nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou inovativních technologií. Se svými 12 000 zaměstnanci se řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Portfolio Siemens pokrývá řešení pro průmysl, energetiku, dopravu a veřejnou infrastrukturu, technologie budov a zdravotnictví. Český Siemens je průkopníkem v oblasti Průmyslu 4.0 a Smart Cities, v rámci kterých přináší zákazníkům komplexní digitální produkty a služby. Více informací naleznete na http://www.siemens.cz/mobility a http://www.siemens.cz.

Siemens Mobility GmbH je samostatnou společností v rámci globálního technologického koncernu Siemens AG. Už více než 160 let je lídrem v oblasti dopravních technologií a neustále inovuje své portfolio v klíčových oblastech kolejových vozidel, automatizace železnice a elektrifikace, dopravních řešení na klíč, inteligentních dopravních systémů a souvisejících služeb. Díky digitalizaci umožňuje společnost Siemens Mobility dopravním operátorům po celém světě budovat inteligentní infrastrukturu a trvale zvyšovat její hodnotu v průběhu celého životního cyklu, zvyšovat kvalitu služeb pro cestující s garantovanou dostupností. V obchodním roce 2019, který skončil 30. září 2019, dosáhla původní divize Siemens Mobility obratu 8,9 miliardy EUR a celosvětově zaměstnávala přibližně 36 800 zaměstnanců. Další informace naleznete na www.siemens.com/mobility.