Technologie budov, Celofiremní | 24. 07. 2018

Siemens kupuje společnost Building Robotics, rozšiřuje tak své digitální portfolio o aplikaci Comfy®

Siemens kupuje Building Robotics
  • Divize Siemens Building Technologies upevňuje svou vedoucí pozici v oblasti inteligentních budov akvizicí společnosti Building Robotics Inc., tvůrce aplikace Comfy®
  • Comfy je digitální aplikace vytvářející responsivnější a personalizované pracovní prostředí;  zároveň provádí analýzy k zefektivnění řízení provozu budov

• Aplikace Comfy je nabízena formou software-as-a-service, čímž rozšiřuje cloudové portfolio divize Siemens Building Technologies

• Očekávané uzavření transakce je ve třetím čtvrtletí roku 2018

Akvizice společnosti Building Robotics Inc., která je předním hráčem na rychle rostoucím trhu digitálních aplikací, je dalším milníkem v oblasti řešení pro inteligentní budovy divize Building Technologies. Building Robotics - start-up se sídlem v Oaklandu v Kalifornii - si vybudoval vedoucí pozici vývojem uživatelsky přívětivé aplikace, která umožňuje plně kontrolovat pracovní prostředí.  Firma Building Robotics, Inc. je známá právě prostřednictvím názvem svého klíčového produktu: aplikace Comfy.

Building Robotics Inc. se stane dceřinou společností plně vlastněnou Siemens Industry Inc. a bude nadále fungovat jako poskytovatel platformy, do které lze zapojit řešení i třetích stran. Spoluzakladatelé společnosti, výkonný ředitel Andrew Krioukov a technický ředitel Stephen Dawson-Haggerty, zůstanou na svých stávajících pozicích v manažerském týmu Building Robotics Inc. Obě strany se dohodly, že nebudou zveřejňovat žádná čísla. Očekávané uzavření transakce je ve třetím čtvrtletí roku 2018.

Tento krok upevní naši vedoucí pozici na poli inteligentních budov,“ uvedl Matthias Rebellius, výkonný ředitel divize Siemens Building Technologies. „Díky aplikaci Comfy přeneseme uživatelskou zkušenost také do segmentu komerčních budov. To usnadní interakci a pomůže zvýšit produktivitu a nasazení zaměstnanců.

Digitalizace všechno mění: jak žijeme i jak pracujeme. Čím více zařízení, tím více generovaných dat. Ve formě velkých dat a internetu věcí tyto informace přetvářejí všechna odvětví, včetně stavebnictví. Díky moderním stavebním technologiím je možné přeměnit kancelářské budovy na dokonalé prostory s širokou škálou využití. Správné propojení lidí, technologií a služeb dokáže vytvořit dokonalé pracovní prostředí: kancelářské prostory, které inteligentně a flexibilně reagují na výzvy budoucnosti.“ říká Uwe Tilzen, ředitel divize Building Technologies Česká republika.

Prostřednictvím aplikace Comfy může divize Building Technologies propojovat lidi, místa a systémy a vytvářet tak dokonalé pracovní prostředí, kde jsou lidé tím nejdůležitějším prvkem. Comfy se přímo integruje s existujícími informačními a automatizovanými systémy budovy a internetem věcí a dává tak uživatelům možnost vše ovládat dle vlastních potřeb.  Přináší inteligentní automatizaci pomocí jediné intuitivní aplikace. V dnešní době, kdy se bez inteligentních technologií neobejde žádná kancelář, mohou zaměstnanci využívat tuto aplikaci k okamžitým změnám teploty a osvětlení, mohou si rezervovat místnosti a stoly a dávat zpětnou vazbu na svůj pracovní prostor.

Aplikace Comfy zcela změnila způsob interakce uživatelů s pracovním prostředím,“ vysvětluje Andrew Krioukov, výkonný ředitel a spoluzakladatel společnosti Building Robotics Inc. „Tím, že jsme se připojili ke společnosti Siemens, která je globálním lídrem v oblasti komplexního řízení budov, se nám otevírají skvělé příležitosti, jak urychlit vývoj nových funkcí, rozšířit ekosystém a nabídnout aplikaci více uživatelůmpo celém světě.

Aplikace Comfy vznikla v roce 2012 . Tým, který na ní pracuje, využívá své odborné znalosti v oblasti strojového učení, UX designu a podnikových služeb.  Vyvíjí softwarová řešení pro provozovatele i obyvatele budov. Vedoucí postavení má na trzích  jako jsou USA, Austrálie, Singapur a Indie.

Siemens patří mezi největší technologické firmy v České republice a již 130 let je nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou inovativních technologií. Se svými 10 500 zaměstnanci se řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Portfolio Siemens pokrývá řešení pro průmysl, distribuované energetické systémy, veřejnou infrastrukturu a technologie budov. Odděleně vedené společnosti Siemens Energy, Siemens Healthineers a Siemens Mobility působí na trhu energetiky, zdravotnických technologií a kolejové dopravy. Český Siemens je průkopníkem v oblasti průmyslové digitalizace a automatizace a inteligentní infrastruktury, v jejichž rámci přináší zákazníkům komplexní digitální produkty a služby.

Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního koncernu Siemens AG, který je již více než 170 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu a spolehlivost. Siemens působí po celém světě a zaměřuje se na inteligentní infrastrukturu pro budovy a distribuované energetické systémy a na automatizaci a digitalizaci ve zpracovatelském a výrobním průmyslu. Siemens spojuje digitální a reálný svět ve prospěch zákazníků a společnosti. Prostřednictvím společnosti Siemens Mobility, předního dodavatele inteligentních řešení pro železniční a silniční dopravu, pomáhá Siemens utvářet světový trh služeb v osobní a nákladní dopravě. Prostřednictvím svého většinového podílu ve veřejně obchodované akciové společnosti Siemens Healthineers je Siemens také předním světovým dodavatelem lékařských technologií a digitálních zdravotnických služeb. Siemens drží také menšinový podíl ve společnosti Siemens Energy, která je světovým lídrem v oblasti distribuce a výroby elektrické energie, a jejíž akcie jsou kótované na burze od 28. září 2020. Ve fiskálním roce 2020, který skončil 30. září 2020, vytvořila skupina Siemens tržby 57.1 miliard EUR a čistý příjem 4,2 miliardy EUR. K 30. září 2020 měla společnost na celém světě kolem 293 000 zaměstnanců. Více informací naleznete na http://www.siemens.com

Zdravotnictví, Technologie budov, Energetika, Celofiremní, Průmysl | 28. 08. 2014

17. ročník Ceny Wernera von Siemense vyhlášen

• Šest kategorií pro vysokoškolské studenty a pedagogy a vědecké týmy
  • Letošní novinka: Zvláštní ocenění pro nejlepší absolventskou práci napsanou ženou
  • Celkem 1,2 milionu Kč pro autory vítězných prací a projektů
  • Spolupráce s Akademií věd ČR a 15 univerzitami
  • Záštita Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a Ministerstva průmyslu a obchodu
  • Termín ukončení podávání přihlášek je 14. října pro kategorie vědeckých prací a 31. října 2014 pro kategorie diplomových a dizertačních prací

Sedmnáctý ročník jedinečné soutěže na podporu české vědy a vysokého školství byl vyhlášen. Studenti a vědci mohou své práce a projekty přihlašovat na stránkách společnosti Siemens. V letošním ročníku čeká účastníky, tedy lépe řečeno účastnice, jedna novinka – z přihlášených prací, jejichž autorkami jsou ženy, vybere porota pod vedením rektora VUT Brno, prof. RNDr. Ing. Petra Štěpánka, CSc., tu nejlepší a její autorka získá finanční odměnu. „Rád jsem přijal záštitu nad nově vzniklým oceněním, které v rámci Ceny Wernera von Siemense podporuje zapojení žen ve vědě a výzkumu. Jsem přesvědčen, že jedním ze základních předpokladů pro rozvoj a úspěšnou budoucnost vědy a výzkumu nejen v ČR, je vytvoření podmínek a zvýšení motivace žen pro práci ve výzkumu a v pedagogických činnostech na vysokých školách“, řekl Petr Štěpánek. Vyhlášení vítězů proběhne začátkem února příštího roku v Betlémské kapli.