Technologie budov, Energetika, Celofiremní, Smart Cities | 27. 01. 2020

Siemens kupuje indickou společnost C&S Electric

Zleva doprava, Anuj Khanna, Managing Director, C&S Electric, Aditya Khanna, Managing Director, C&S Electric, Rishi Khanna, Managing Director, C&S Electric, Andreas Matthé, Chief Executive Officer, Low Voltage Products, Siemens AG, Sunil Mathur, Chief Executive Officer, Siemens India and Dr. Daniel Spindler, Chief Financial Officer,
  • Akvizice pro uspokojení rostoucí poptávky po distribuci energie nízkého napětí v Indii
  • Siemens koupí 99% společnosti C&S Electric Limited
  • Transakce posiluje pozici na místním trhu, umožňuje vytvoření exportního centra
  • Uzavření smlouvy je předmětem schválení regulátory

Společnost Siemens Ltd. (Indie) 24. ledna 2020 podepsala dohodu o akvizici společnosti C&S Electric Limited se sídlem v Dillí. Cílem je vyhovět rostoucí poptávce po elektrifikaci v oblasti průmyslu, infrastruktury a technologií budov.  Akvizice C&S Limited, jedoho z předních indických poskytovatelů elektrických a elektronických zařízení pro infrastrukturu, umožní společnosti Siemens posílit pozici klíčového dodavatele nízkonapěťové techniky v jedné z nejrychleji rostoucích světových ekonomik. Na základě této smlouvy získá Siemens Ltd. přibližně 99 procent vlastního kapitálu společnosti C&S Electric Limited za přibližně 267 milionů EUR (21 miliard INR). Uzavření akvizice podléhá schválení regulátorů. Společnost Siemens předpokládá, že v budoucnu toto partnerství připraví cestu pro vytvoření konstrukčního a výrobního centra v Indii a podpoří export do rychle rostoucích ekonomik po celém světě. Siemens Ltd. je místní veřejně obchodovanou společností Siemens AG.

Akvizice zahrnuje oblast nízkonapěťových součástek a panelů rozvaděčů, nízkonapěťové a vysokonapěťové napájecí přípojnice a činnosti v oboru ochranných a měřicích zařízení. Majitelé si ponechají další činnosti společnosti, jako jsou rozvaděče vysokého napětí, osvětlení, naftové agregáty a přípojnice Eta-com.

C&S Electric má v Indii více než 50 let zkušeností a nadále bude fungovat pod vlastní značkou. Kombinace portfolií obou společností posílí pozici firmy Siemens a umožní jí lépe sloužit zákazníkům, kteří plánují elektrifikaci v oborech jako je stavebnictví, průmysl, datová centra, inteligentní kampusy a další městská infrastruktura.

Cedrik Neike, člen představenstva společnosti Siemens AG a generální ředitel společnosti Siemens Smart Infrastructure, v komentáři k akvizici uvedl: „Bezpečná, inteligentní a spolehlivá elektrifikace je páteří hospodářského a společenského rozvoje. Spojení sil se společností C&S Electric nám umožňuje přinést komplexnější portfolio, které odpovídá potřebám velmi důležitého trhu. Společnost Siemens se zavázala výrazně zlepšit přístup k spolehlivému a efektivnímu napájení v Indii. Tato nejnovější investice dokazuje náš závazek posílit nabídku na rychle rostoucích trzích v Asii.“

Sunil Mathur, generální ředitel a generální ředitel, Siemens Ltd., uvedl: „Rozšíření nabídky o produkty společnosti C&S Electric, prodejní síť, výrobní zázemí a vysoce kompetentní zaměstnanecká základna doplní a posílí nabídku společnosti Siemens. To platí i pro vývoz na konkurenční mezinárodní trhy.“

R.N. Khanna, zakladatelka a předsedkyně C&S Electric, uvedla: „Vzhledem k tomu, že jsme od roku 1966 lídrem na indickém trhu rozvaděčů, jsme nyní nesmírně potěšeni, že se stáváme součástí rodiny Siemens, organizace, která propaguje a rozvíjí trh rozvaděčů v Indii a po celém světě již mnoho desetiletí. Podporujeme iniciativu „Make in India“ a naše produkty, lidé a vize jsou připraveni, aby vyhověli rostoucím požadavkům indických a globálních trhů.“

Společnost C&S Electric byla založena v roce 1966. Má více než 5 000 zaměstnanců ve třech hlavních výrobních závodech - Haridwar, Noida a Guwahati - včetně výzkumného a vývojového centra v Indii.

Siemens patří mezi největší technologické firmy v České republice a již více než 125 let je nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou inovativních technologií. Se svými více než 12 000 zaměstnanci se řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Portfolio Siemens zahrnuje produkty a  řešení pro oblast výroby a distribuce elektrické energie, inteligentní infrastrukturu budov, distribuované energetické systémy a automatizaci a digitalizaci ve zpracovatelském a výrobním průmyslu. Odděleně vedené společnosti Siemens Mobility a Siemens Healthineers působí na trhu kolejové dopravy a zdravotnických technologií. Český Siemens je průkopníkem v oblasti průmyslové digitalizace, automatizace a inteligentní infrastruktury, v jejichž rámci přináší zákazníkům komplexní digitální produkty a služby. Více informací naleznete na www.siemens.cz.

Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního technologického koncernu Siemens AG, který je již více než 170 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu a spolehlivost. Siemens působí po celém světě a zaměřuje se na oblast výroby a distribuce elektrické energie, inteligentní infrastrukturu budov, distribuované energetické systémy a automatizaci a digitalizaci v zpracovatelském a výrobním průmyslu. Prostřednictvím odděleně vedené společnosti Siemens Mobility, která je předním dodavatelem řešení pro kolejovou a silniční dopravu, Siemens určuje trendy na trhu osobní a nákladní dopravy. V rámci majoritního podílu ve veřejně obchodovaných firmách Siemens Healthineers AG a Siemens Gamesa Renewable Energy je Siemens předním světovým dodavatelem zdravotnických technologií a medicínských digitálních služeb, stejně jako ekologicky šetrných řešení pro výrobu větrné energie na pevnině i na moři.  Ve fiskálním roce 2019, který skončil 30. září 2019, dosáhl Siemens tržeb ve výši 86,8 miliard EUR a čistého příjmu ve výši 5,6 miliard EUR. Na konci září 2019 měla společnost po celém světě zhruba 385 000 zaměstnanců. Více informací naleznete nawww.siemens.com.