Celofiremní, Průmysl, Industry 4.0, Inovace | 04. 06. 2020

Siemens koupil společnost Vizendo – švédského poskytovatele virtuálních školení pro průmyslové podniky

Siemens koupil společnost Vizendo

Siemens koupil švédskou servisní a softwarovou společnost Vizendo AB se sídlem v Göteborgu. Vizendo je předním poskytovatelem virtuálních školení operátorů v oblasti automobilové výroby. Virtuální školení umožňují průmyslovým společnostem zkrátit dobu školení a zavádět nové produkty na trh rychleji a ve vyšší kvalitě. Akvizice vstoupila v platnost 1. června 2020.

• Akvizice švédské společnosti Vizendo se sídlem v Göteborgu s účinností od 1. června 2020
  • Vizendo je předním poskytovatelem virtuálních školení operátorů v automobilovém průmyslu
  • Virtuální školení pomáhá rychlejšímu uvádění nových produktů na trh a zlepšování kvality
  • Siemens rozšiřuje portfolio digitálních služeb

„Oblast virtuálních školení má obrovský růstový potenciál. Navíc rozsah služeb a softwarových řešení společnosti Vizendo ideálně doplňuje naše digitální služby, a tím i naše portfolio Digital Enterprise,“ zdůraznila Karen Florschütz, CEO obchodní jednotky služby zákazníkům (Customer Services). „Díky této akvizici ještě lépe podpoříme naše zákazníky v celém procesu výroby – od přípravy přes zahájení produkce, až po průběžnou optimalizaci. Možnost vzdělávat své zaměstnance virtuálně, odkudkoliv a v každé z výrobních fází výrazně zvyšuje flexibilitu našich zákazníků a zároveň snižuje jejich náklady.”

Generální ředitel společnosti Vizendo Erik Gustafsson dodal: „Pod křídly společnosti Siemens můžeme plně využít potenciál inovativních technologií a know-how v oblasti virtuálního vzdělávání společnosti Vizendo. Navíc globální přítomnost firmy Siemens a její rozsáhlé průmyslové znalosti umožní našim současným i budoucím zákazníkům plně využít inovativní a hladce integrovatelná řešení.“

Společnost Vizendo poskytuje služby a softwarová řešení pro virtuální školení operátorů (z angl. Virtual Operator Training) od roku 2004. Tyto služby, vycházející z obchodního modelu Software jako služba (SaaS), vycházejí přímo z vlastních CAD/PLM dat zákazníka a mají řadu výhod. Více než 70 procent zákazníků společnosti Vizendo používá CAD/PLM data s řešením Teamcenter společnosti Siemens. Důraz se klade zejména na školení o výrobě, údržbě a opravách, ale i na úvodní školení a monitoring kvalifikací. Většina zákazníků je z automobilového průmyslu, ale softwarová řešení využívají také zákazníci z jiných odvětví, jako jsou například letecký a kosmický průmysl.

Akvizice vstoupila v platnost od 1. června 2020, Vizendo je nyní stoprocentní dceřinou společností Siemens AB ve Švédsku. Třiadvacet softwarových a servisních inženýrů společnosti Vizendo se připojí k týmu Digital Industries, obchodní jednotky služby zákazníkům (Customer Services).

Siemens patří mezi největší technologické firmy v České republice a již 130 let je nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou inovativních technologií. Se svými 10 500 zaměstnanci se řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Portfolio Siemens pokrývá řešení pro průmysl, distribuované energetické systémy, veřejnou infrastrukturu a technologie budov. Odděleně vedené společnosti Siemens Energy, Siemens Healthineers a Siemens Mobility působí na trhu energetiky, zdravotnických technologií a kolejové dopravy. Český Siemens je průkopníkem v oblasti průmyslové digitalizace aautomatizace a inteligentní infrastruktury, v jejichž rámci přináší zákazníkům komplexní digitální produkty a služby. Více informací naleznete na http://www.siemens.cz, http://siemens130let.cz

Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního koncernu Siemens AG, který je již více než 170 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu a spolehlivost. Siemens působí po celém světě a zaměřuje se na inteligentní infrastrukturu pro budovy a distribuované energetické systémy a na automatizaci a digitalizaci ve zpracovatelském a výrobním průmyslu. Siemens spojuje digitální a reálný svět ve prospěch zákazníků a společnosti. Prostřednictvím společnosti Siemens Mobility, předního dodavatele inteligentních řešení pro železniční a silniční dopravu, pomáhá Siemens utvářet světový trh služeb v osobní a nákladní dopravě. Prostřednictvím svého většinového podílu ve veřejně obchodované akciové společnosti Siemens Healthineers je Siemens také předním světovým dodavatelem lékařských technologií a digitálních zdravotnických služeb. Siemens drží také menšinový podíl ve společnosti Siemens Energy, která je světovým lídrem v oblasti distribuce a výroby elektrické energie, a jejíž akcie jsou kótované na burze od 28. září 2020. Ve fiskálním roce 2019, který skončil 30. září 2019, vytvořila skupina Siemens tržby 58,5 miliard EUR a čistý příjem 5,6 miliardy EUR. K 30. září 2019 měla společnost na celém světě kolem 295 000 zaměstnanců. Více informací naleznete na http://www.siemens.com