Energetika, Celofiremní | 04. 03. 2019

Siemens koupí společnost KACO new energy GmbH

Smart grid

• Společnost KACO new energy je jedním z předních výrobců energetické elektroniky
  • Siemens dále posiluje své kompetence v oblasti decentralizované energie
  • KACO new energy bude integrována do nové provozní společnosti Smart Infrastructure

Společnost Siemens oznámila, že plánuje koupit firmu KACO new energy GmbH, jednoho z předních výrobců energetické elektroniky. Cena transakce nebyla uvedena. Projektové aktivity a činnosti EPC (energy performance contracting) nejsou součástí akvizice. Transakce je předmětem schválení regulátorů a očekává se v první polovině roku 2019.

Firma KACO new energy se sídlem v německém Neckarsulmu působí ve více než devíti zemích, kde má obchodní a servisní zastoupení, zaměstnává přes 350 lidí. Produktové portfolio KACO new energy pokrývá všechny úrovně napětí, od střídačových jednotek určených pro rodinné domy, komerční budovy a infrastrukturu až po komplexní systémy pro solární parky produkující megawatty elektrické energie. Společnost se zaměřuje především na nejrychleji rostoucí segmenty stringových střídačů pro solární a skladovací aplikace až do 1500 V a využití nejnovějších polovodičů. KACO new energy vyvinula technologii střídačů nové generace, která je založena na karbidu křemíku (SiC). Tato technologie nabízí nejvyšší hustotu výkonu a vynikající tepelné vlastnosti, které jsou důležité při instalacích v náročných podmínkách.

KACO new energy řídí od roku 1999 v pozici výkonného ředitele Ralf Hofmann. "Siemens je partner, u kterého máme jistotu, že naše technologické know-how je v dobrých rukou.“ uvádí. „V rámci struktur silné nadnárodní společnosti je firma KACO dobře připravena na výzvy následujících let,“ dodává.

"S touto akvizicí získává společnost Siemens přístup k nejnovějším technologiím, zatímco KACO new energy využije nové zdroje pro svůj růst. Společně budeme moci uvedené technologie aplikovat v zajímavých, rostoucích segmentech", vysvětluje Cedrik Neike, člen představenstva společnosti Siemens AG.

Decentralizovaná energie, energie z obnovitelných zdrojů a elektromobilita hrají stále důležitější roli v energetickém hodnotovém řetězci a vyžadují stále chytřejší řešení v rámci otevřeného a pružného ekosystému technologií a služeb. Společnost Siemens podporuje své zákazníky a celou společnost při dosahování ambiciózních cílů ochrany klimatu. S portfoliem energetické elektroniky společnosti KACO new energy posiluje Siemens své vedoucí postavení v rychle rostoucích oblastech decentralizovaných energetických systémů a poskytuje zákazníkům odpovídající výhody.

Jean-Christoph Heyne, ředitel nové divize Future Grids, dodává: "Společnost Siemens má skvělé vyhlídky uspět v oblasti technologií, které jsou zásadní pro přechod na nové energie a elektromobilitu. Akvizicí společnosti KACO new energy se naše portfolio rozvíjí v atraktivních, rychle rostoucích segmentech trhu. Naše nová provozní společnost Smart Infrastructure vstoupí v platnost 1. dubna 2019. Věříme, že naše silné stránky v oboru elektrifikace a řízení budov nám umožní prosperovat na trhu a růst v oblasti decentralizované energie, obnovitelných zdrojů, uchovávání energie a budování nabíjecí infrastruktury pro elektromobilitu."

Siemens patří mezi největší technologické firmy v České republice a již více než 125 let je nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou inovativních technologií. Se svými více než 12 000 zaměstnanci se řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Portfolio Siemens zahrnuje produkty a  řešení pro oblast výroby a distribuce elektrické energie, inteligentní infrastrukturu budov, distribuované energetické systémy a automatizaci a digitalizaci ve zpracovatelském a výrobním průmyslu. Odděleně vedené společnosti Siemens Mobility a Siemens Healthineers působí na trhu kolejové dopravy a zdravotnických technologií. Český Siemens je průkopníkem v oblasti průmyslové digitalizace, automatizace a inteligentní infrastruktury, v jejichž rámci přináší zákazníkům komplexní digitální produkty a služby. Více informací naleznete na http://www.siemens.cz

Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního technologického koncernu Siemens AG, který je již více než 170 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu a spolehlivost. Siemens působí po celém světě a zaměřuje se na oblast výroby a distribuce elektrické energie, inteligentní infrastrukturu budov, distribuované energetické systémy a automatizaci a digitalizaci v zpracovatelském a výrobním průmyslu. Prostřednictvím odděleně vedené společnosti Siemens Mobility, která je předním dodavatelem řešení pro kolejovou a silniční dopravu, Siemens určuje trendy na trhu osobní a nákladní dopravy. V rámci majoritního podílu ve veřejně obchodovaných firmách Siemens Healthineers AG a Siemens Gamesa Renewable Energy je Siemens předním světovým dodavatelem zdravotnických technologií a medicínských digitálních služeb, stejně jako ekologicky šetrných řešení pro výrobu větrné energie na pevnině i na moři.  Ve fiskálním roce 2019, který skončil 30. září 2019, dosáhl Siemens tržeb ve výši 86,8 miliard EUR a čistého příjmu ve výši 5,6 miliard EUR. Na konci září 2019 měla společnost po celém světě zhruba 385 000 zaměstnanců. Více informací naleznete na http://www.siemens.com