Celofiremní | 21. 04. 2020

Siemens Energy daruje 200 tisíc na pomoc lidem bez domova

Brněnský závod Siemens Energy daruje 100 tisíc korun Armádě spásy a 100 tisíc korun Diecézní charitě Brno na pomoc lidem bez domova, pro které je téměř nemožné dodržet karanténu a zabránit tak dalšímu šíření koronavirové pandemie. Lidí bez domova je v Brně více než dva a půl tisíce.

„I v současné situaci jsme především díky velkému odhodlání našich zaměstnanců v plném provozu, proto jsme se rozhodli pomoci těm, kteří to nyní velmi potřebují. Zdraví je u nás vždy na prvním místě,“ vysvětluje Erik Feith, ředitel brněnského závodu Industrial Turbomachinery, patřícího pod hlavičku Siemens Energy.

Společnost daruje 100 tisíc korun brněnské pobočce Armády spásy, která ve své noclehárně v ulici Mlýnská v centru Brna nyní poskytuje své služby klientům 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. „O naše služby je veliký zájem, a proto jsme velice vděční všem, kteří nám pomáhají pomáhat. Pro lidi bez domova zůstat v karanténě znamená zůstat na ulici, která je momentálně jejich domovem i přesto, že využívají některou z námi poskytovaných sociálních služeb," říká ředitel Centra sociálních služeb Josefa Korbela v Brně Mlýnské Ing. Ivan Borek.

Dalších 100 tisíc korun daruje Siemens Energy Diecézní charitě Brno, která pravidelně roznáší mezi potřebné jídlo, roušky i další materiál a poskytuje informace. V prostorách bývalé Káznice na Cejlu vydává Charita teplé jídlo, které připravuje Magistrátní jídelna Brno. Od pátku 17. dubna nově provozuje Diecézní charita Brno i nonstop centrum pro lidi bez přístřeší v prostorách bývalého vojenského sportovního areálu u Anthroposu. „Zájemcům v centru nabízíme příležitost k zajištění bezpečí, odpočinku, provedení osobní hygieny nebo základní zdravotní péči. Je to nová aktivita, kterou děláme nad rámec naší standardní práce. I nadále se v době pandemie staráme o seniory, nevyléčitelně nemocné i jejich rodiny. Snažíme se tak aktivně přispět k omezení šíření koronaviru a ochraně nejen našich klientů, ale celé společnosti. Jsme proto velmi vděční Siemens Energy za finanční podporu, která nám umožňuje pomáhat těm nejpotřebnějším,“ vysvětluje ředitel Diecézní charity Brno Oldřich Haičman.

Brněnský Siemens Energy, odštěpný závod Industrial Turbomachinery zaměstnává na 800 odborníků ve výrobě a servisu průmyslových parních turbín do výkonu 150 MW. I v době karantény je brněnský závod v provozu za zvýšených hygienických opatření.

Více informací naleznete na www.brno.charita.cz a www.armadaspasy.cz

Siemens patří mezi největší technologické firmy v České republice a již 130 let je nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou inovativních technologií. Se svými více než 12 000 zaměstnanci se řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Portfolio Siemens zahrnuje produkty a  řešení pro oblast výroby a distribuce elektrické energie, inteligentní infrastrukturu budov, distribuované energetické systémy a automatizaci a digitalizaci ve zpracovatelském a výrobním průmyslu. Odděleně vedené společnosti Siemens Mobility a Siemens Healthineers působí na trhu kolejové dopravy a zdravotnických technologií. Český Siemens je průkopníkem v oblasti průmyslové digitalizace, automatizace a inteligentní infrastruktury, v jejichž rámci přináší zákazníkům komplexní digitální produkty a služby. Více informací naleznete na www.siemens.cz.

Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního technologického koncernu Siemens AG, který je již více než 170 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu a spolehlivost. Siemens působí po celém světě a zaměřuje se na oblast výroby a distribuce elektrické energie, inteligentní infrastrukturu budov, distribuované energetické systémy a automatizaci a digitalizaci v zpracovatelském a výrobním průmyslu. Prostřednictvím odděleně vedené společnosti Siemens Mobility, která je předním dodavatelem řešení pro kolejovou a silniční dopravu, Siemens určuje trendy na trhu osobní a nákladní dopravy. V rámci majoritního podílu ve veřejně obchodovaných firmách Siemens Healthineers AG a Siemens Gamesa Renewable Energy je Siemens předním světovým dodavatelem zdravotnických technologií a medicínských digitálních služeb, stejně jako ekologicky šetrných řešení pro výrobu větrné energie na pevnině i na moři.  Ve fiskálním roce 2019, který skončil 30. září 2019, dosáhl Siemens tržeb ve výši 86,8 miliard EUR a čistého příjmu ve výši 5,6 miliard EUR. Na konci září 2019 měla společnost po celém světě zhruba 385 000 zaměstnanců. Více informací naleznete nawww.siemens.com.