Energetika, Smart Cities | 10. 04. 2019

SICHARGE CC AC22: nový nabíjecí sloupek pro elektromobily

Společnost Siemens rozšiřuje portfolio nabíjecích stanic pro elektromobily o nabíjecí sloupek na střídavý proud SICHARGE CC AC22 o výkonu až 2x 22 kW. Nabíjecí jednotka, která se vyznačuje kompaktním designem, je vybavena LED indikátory obsazenosti a RFID čtečkou.

Nabíjecí sloupek má kompaktní rozměry a disponuje dvěma výstupy 22 kW, které jsou určeny pro konektor Type 2. Jasné LED diody, kterými je sloupek zakončen, přehledně indikují obsazenost nabíjecí stanice. Jakmile je proces dobíjení elektromobilu ukončen, SICHARGE přeruší tok elektrické energie a signalizací přes LED diodu oznámí možnost dobíjet další vůz. Protokol OCPP umožňuje vzdálený update, přes GPRS, UMTS nebo LTE je možné nabíječku připojit na jakýkoliv back-end systém.

Uživatelsky přívětivé rozhraní nabíjecího sloupku podtrhuje přehledný sedmipalcový LED displej, který doplňuje RFID čtečka sloužící k identifikaci uživatele. Přístup je možný také přes QR kód nebo volitelnou čtečku platebních karet. Umístění nabíjecích zásuvek zajišťuje menší zakroucení kabelů a použitelnost i pro hendikepované osoby.

Vedle nabíjecího sloupku SICHARGE CC AC22 nabízí Siemens také nástěnné nabíjecí stanice VersiCharge. Segment nabíjecích stanic na stejnosměrný proud reprezentují rychlonabíjecí stanice CPC 50 kW a CPC 150 kW, která je schopna zvýšit dojezdovou vzdálenost o 100 km za 10 minut. Firma také poskytuje komplexní platformu E-Car Operation Center zaměřenou na správu nabíjecí infrastruktury a poskytování předzpracovaných dat navazujícím systémům, které s nimi dále pracují (vyúčtování, telematika apod.). Více informací o Siemens řešeních pro elektromobilitu naleznete na www.siemens.cz/elektromobilita.

Citace Ivo Hykyš, manažer pro elektromobilitu Siemens:

„Nabíjecí sloupek SICHARGE sleduje trend, při kterém jsou nabíjecími stanicemi na střídavý proud vybavována veřejná prostranství, parkoviště a místa, pro která je vhodné pomalé nabíjení. Významně poslouží k rozvoji elektromobility, i když páteřní infrastruktura bude rychlonabíjecí.“

Siemens patří mezi největší technologické firmy v České republice a již 130 let je nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou inovativních technologií. Se svými více než 12 000 zaměstnanci se řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Portfolio Siemens zahrnuje produkty a  řešení pro oblast výroby a distribuce elektrické energie, inteligentní infrastrukturu budov, distribuované energetické systémy a automatizaci a digitalizaci ve zpracovatelském a výrobním průmyslu. Odděleně vedené společnosti Siemens Mobility a Siemens Healthineers působí na trhu kolejové dopravy a zdravotnických technologií. Český Siemens je průkopníkem v oblasti průmyslové digitalizace, automatizace a inteligentní infrastruktury, v jejichž rámci přináší zákazníkům komplexní digitální produkty a služby. Více informací naleznete na www.siemens.cz.

Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního technologického koncernu Siemens AG, který je již více než 170 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu a spolehlivost. Siemens působí po celém světě a zaměřuje se na oblast výroby a distribuce elektrické energie, inteligentní infrastrukturu budov, distribuované energetické systémy a automatizaci a digitalizaci v zpracovatelském a výrobním průmyslu. Prostřednictvím odděleně vedené společnosti Siemens Mobility, která je předním dodavatelem řešení pro kolejovou a silniční dopravu, Siemens určuje trendy na trhu osobní a nákladní dopravy. V rámci majoritního podílu ve veřejně obchodovaných firmách Siemens Healthineers AG a Siemens Gamesa Renewable Energy je Siemens předním světovým dodavatelem zdravotnických technologií a medicínských digitálních služeb, stejně jako ekologicky šetrných řešení pro výrobu větrné energie na pevnině i na moři.  Ve fiskálním roce 2019, který skončil 30. září 2019, dosáhl Siemens tržeb ve výši 86,8 miliard EUR a čistého příjmu ve výši 5,6 miliard EUR. Na konci září 2019 měla společnost po celém světě zhruba 385 000 zaměstnanců. Více informací naleznete nawww.siemens.com.