Průmysl, Industry 4.0 | 17. 04. 2019

Průmyslový switch společnosti Siemens s technologií Power over Ethernet zvládne rostoucí datové přenosy nejen v oblasti přenosových soustav

• Velká datová propustnost pro zvládnutí rostoucího objedu dat
  • Určeno pro aplikace v náročných provozech s požadavky na vysoce účinné napájení PoE++ (Power over Ethernet)
  • Zálohové médium Ruggedcom CLP pro pohodlnou výměnu zařízení v provozu

Společnost Siemens rozšiřuje portfolio průmyslových switchů Ruggedcom o variantu modulu s podporou napájení koncových uzlů metodou Power over Ethernet (PoE) vhodných nejen pro přenosové soustavy (utility-grade). Ruggedcom RST2228P je vysoce robustní (rugged) zařízení určené pro provoz v teplotním rozsahu od -40 do +85 °C, s odolností vůči elektromagnetickému rušení (EMI/EMC). Své uplatnění tak najde v nejnáročnějších aplikacích v oblastech distribuce elektrické energie, dopravní infrastruktury nebo v plynárenském průmyslu. Vyniká v odvětvích, kde je potřeba zvládnout rostoucí objemy dat v náročných provozních podmínkách.

Ruggedcom RST2228P nabízí vysoký počet PoE portů a šetří tak investiční náklady na další síťová zařízení a dodatečné napájecí kabely. Další potenciál úspor nabízí integrovaná podpora protokolu PTP (Precious Time Protocol) podle standardu IEEE 1588v2, díky kterému není nutné budovat a udržovat dodatečné synchronizační sběrnice (IRIG-B nebo pulzy).

Ruggedcom RST2228P je robustní průmyslový Layer 2 switch určený pro instalace do rozvaděčů o rozměru 19“, a to i v oblasti distribučních sítí (utility-grade). Vyniká vysokou datovou propustností díky až čtyřem integrovaným uplink portům s rychlostmi 1 nebo 10 Gbit/s. Tyto integrované porty doplňuje až 24 portů s rychlostmi 10/100/1000 Mbit/s, jež je možné doplňovat a obměňovat přímo na místě instalace. Zařízení podporuje časovou synchronizaci protokolu PTP (Precision Time Protocol) podle standardu IEEE 1588v2 v režimu tzv. Transparent Clock.  Ruggedcom RST2228P nabízí podporu Power over Ethernet až pro 24 zařízení při celkovém příkonu 500 Watt, s maximem 60 Watt na jeden port. Navíc může díky PoE podpoře podle normy IEEE 802.3bt (draft) napájet koncové uzly.

Nové servisní rozhraní CLP umožňuje jednoduchou výměnu zařízení v provozu. Konfigurace zařízení je uchována na výměnném médiu Ruggedcom CLP, který ji automaticky přenese do náhradního modulu v případě poruchy. Výměna je navíc velice snadná, nevyžaduje dodatečné znalosti nebo detailní zaškolení místní obsluhy.

Zařízení lze objednat již nakonfigurované včetně předinstalovaných modulů, ale kdykoliv poté může být jednoduše upraveno dodatečně objednanými moduly fyzických rozhraní. Tímto způsobem lze doplnit moduly typu RJ45 s ochrannými kolárky nebo bez nich, a pro oba typy lze zvolit napájení PoE. Vybírat je tak možné z modulů Ruggedcom RMM2973-4RJ45, RMM2973-4FC, RMM297304POE, RMM297304PFC nebo optické moduly RMM2972-4SFP s připravenými SFP konektory a modul RMM2942-4LD2 přímo obsahující optiku. Vysoká modularita zařízení usnadňuje postupnou migraci od metalických sítí k optickým, které jsou čím dál tím více žádané. Připojení pomocí optických technologií jsou jedním z předpokladů úspěšné digitalizace. Zásadních úspor je možné dosáhnout již ve fázi pořízení produktu. Nová verze switche RST2228P lze zakoupit pouze s nezbytně nutnými moduly fyzického rozhraní a další porty lze velmi jednoduše doplnit na místě instalace dodatečně.

Pro další informace navštivte www.siemens.com/rst2228p

Siemens patří mezi největší technologické firmy v České republice a již více než 125 let je nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou inovativních technologií. Se svými 12 000 zaměstnanci se řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Portfolio Siemens pokrývá řešení pro průmysl, energetiku, dopravu a veřejnou infrastrukturu, technologie budov a zdravotnictví. Český Siemens je průkopníkem v oblasti Průmyslu 4.0 a Smart Cities, v rámci kterých přináší zákazníkům komplexní digitální produkty a služby. Více informací naleznete na http://www.siemens.cz.

Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního technologického koncernu Siemens AG, který je již více než 170 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu a spolehlivost. Společnost působí po celém světě a zaměřuje se na oblast elektrifikace, automatizace a digitalizace. Siemens patří k největším poskytovatelům technologií šetrných k životnímu prostředí, řadí se mezi přední dodavatele energetických zdrojů a technologií pro přenos energie. Siemens patří mezi průkopníky řešení v oblasti veřejné infrastruktury, průmyslové automatizace a softwarových řešení pro průmysl. V rámci dceřiné společnosti Siemens Healthineers AG je společnost také předním dodavatelem zdravotnických zobrazovacích zařízení, jako je počítačová tomografie a zobrazovací systémy s magnetickou rezonancí, a lídrem v oblasti laboratorní diagnostiky a klinického IT. Ve finančním roce 2018, který skončil 30. září 2018, dosáhl Siemens obratu 83 miliard EUR s čistým ziskem 6,1 miliard EUR a zaměstnával 379 tisíc zaměstnanců po celém světě. Více informací naleznete na http://www.siemens.com.