Průmysl, Industry 4.0 | 17. 09. 2018

Pitná voda na počkání – společná realizace firem Siemens a Aco Marine

Společnost Aco Marine vyrábí filtrační jednotky na pitnou vodu pro domovní i průmyslové prostředí. Díky přechodu na systém LOGO! od Siemens se výrazně zjednodušila práce jejich technikům. Systém je spravován vzdáleně a komunikuje s uživateli a techniky pomocí SMS a e-mailů.

Systém LOGO! 8 hlídá hladinu vody v několika filtračních nádržích, aby neklesla pod stanovenou hodnotu. Na základě historie čerpání vody umí predikovat, na jak dlouho zásoba vystačí. Hlídá také tlak na koncích membrány, který indikuje míru zanesení nečistotami, a řídí proces jejího čištění. Systém také řídí přidávání ozonu a minerálů, které z destilované vody dělají pitnou. Hlídá i stav jejich zásobníků.

Týmu techniků ve společnosti Aco Marine se díky přechodu na systém LOGO! výrazně zjednodušila každá instalace – veškeré nastavování programu a jeho úpravy probíhají v počítači. Navíc je většina funkcí již předprogramovaná v knihovnách. Na webových stránkách technické podpory systému je řada aplikačních příkladů, kterými se noví uživatelé mohou inspirovat.

To potvrzuje i zástupce společnosti Aco Marine Petr Carvan, vedoucí výzkumu a vývoje městských a průmyslových filtračních systémů: „Automatizační systém LOGO! od společnosti Siemens jsme si vybrali proto, že splňuje všechny nároky na perfektní řízení, které naše vyspělá technologie potřebuje. Systém je flexibilní, rychlý, přesný, cenově dostupný, plně modulární, reaguje na změny parametrů a umožňuje nadstavby v podobě webového rozhraní, dálkového řízení a možnosti IoT. Na Siemens se můžeme stoprocentně spolehnout jak v oblasti školení, návrhů řešení i servisu.“

Společnou realizaci s firmou Aco Marine představí český Siemens na veletrhu For Arch 18. –22. září v areálu PVA EXPO PRAHA v Letňanech, Hala 4, stánek 4B11.

Siemens patří mezi největší technologické firmy v České republice a již více než 125 let je nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou inovativních technologií. Se svými 12 000 zaměstnanci se řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Portfolio Siemens pokrývá řešení pro průmysl, energetiku, dopravu a veřejnou infrastrukturu, technologie budov a zdravotnictví. Český Siemens je průkopníkem v oblasti Průmyslu 4.0 a Smart Cities, v rámci kterých přináší zákazníkům komplexní digitální produkty a služby. Více informací naleznete na http://www.siemens.cz.

Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního technologického koncernu Siemens AG, který je již více než 170 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu a spolehlivost. Společnost působí po celém světě a zaměřuje se na oblast elektrifikace, automatizace a digitalizace. Siemens patří k největším poskytovatelům technologií šetrných k životnímu prostředí, řadí se mezi přední dodavatele energetických zdrojů a technologií pro přenos energie. Siemens patří mezi průkopníky řešení v oblasti veřejné infrastruktury, průmyslové automatizace a softwarových řešení pro průmysl. V rámci dceřiné společnosti Siemens Healthineers AG je společnost také předním dodavatelem zdravotnických zobrazovacích zařízení, jako je počítačová tomografie a zobrazovací systémy s magnetickou rezonancí, a lídrem v oblasti laboratorní diagnostiky a klinického IT. Ve finančním roce 2018, který skončil 30. září 2018, dosáhl Siemens obratu 83 miliard EUR s čistým ziskem 6,1 miliard EUR a zaměstnával 379 tisíc zaměstnanců po celém světě. Více informací naleznete na http://www.siemens.com.