Celofiremní | 02. 10. 2019

Novou ředitelkou komunikace ve společnosti Siemens ČR je Veronika Němcová

S platností od 1. října 2019 nastupuje do funkce ředitelky komunikace ve společnosti Siemens Česká republika Veronika Němcová. Ve funkci je zodpovědná za celkovou strategii a rozvoj komunikačních aktivit skupiny Siemens v České republice.

Veronika Němcová (42) působila ve společnosti Siemens od roku 2003 do roku 2015, za tu dobu zastávala pozici business partnera pro komunikaci pro průmyslovou divizi, divizi Mobility a sektor Healthcare, za který zastřešovala komunikaci za region Střední a východní Evropa. Několik měsíců strávila Veronika Němcová také jako ředitelka oddělení komunikace na delegaci v Izraeli. Do společnosti Siemens se vrátila v červnu 2019, aby vedla komunikaci Siemens Digital Industries.

Ve volném čase Veronika Němcová ráda sportuje, chodí po horách, věnuje se práci na zahradě a setkává se s přáteli.

Siemens patří mezi největší technologické firmy v České republice a již více než 125 let je nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou inovativních technologií. Se svými více než 12 000 zaměstnanci se řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Portfolio Siemens zahrnuje produkty a  řešení pro oblast výroby a distribuce elektrické energie, inteligentní infrastrukturu budov, distribuované energetické systémy a automatizaci a digitalizaci ve zpracovatelském a výrobním průmyslu. Odděleně vedené společnosti Siemens Mobility a Siemens Healthineers působí na trhu kolejové dopravy a zdravotnických technologií. Český Siemens je průkopníkem v oblasti průmyslové digitalizace, automatizace a inteligentní infrastruktury, v jejichž rámci přináší zákazníkům komplexní digitální produkty a služby. Více informací naleznete na http://www.siemens.cz

Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního technologického koncernu Siemens AG, který je již více než 170 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu a spolehlivost. Siemens působí po celém světě a zaměřuje se na oblast výroby a distribuce elektrické energie, inteligentní infrastrukturu budov, distribuované energetické systémy a automatizaci a digitalizaci v zpracovatelském a výrobním průmyslu. Prostřednictvím odděleně vedené společnosti Siemens Mobility, která je předním dodavatelem řešení pro kolejovou a silniční dopravu, Siemens určuje trendy na trhu osobní a nákladní dopravy. V rámci majoritního podílu ve veřejně obchodovaných firmách Siemens Healthineers AG a Siemens Gamesa Renewable Energy je Siemens předním světovým dodavatelem zdravotnických technologií a medicínských digitálních služeb, stejně jako ekologicky šetrných řešení pro výrobu větrné energie na pevnině i na moři.  Ve fiskálním roce 2019, který skončil 30. září 2019, dosáhl Siemens tržeb ve výši 86,8 miliard EUR a čistého příjmu ve výši 5,6 miliard EUR. Na konci září 2019 měla společnost po celém světě zhruba 385 000 zaměstnanců. Více informací naleznete na http://www.siemens.com