Průmysl, Industry 4.0 | 10. 11. 2020

Nové radarové vysílače Siemens pro měření hladiny umožňují snadnou konfiguraci

Společnost Siemens představuje dva nové radarové vysílače s frekvencí 80 GHz doplňující řadu Sitrans LR100. Tyto vysokofrekvenční kompaktní vysílače poskytují rozsáhlé a spolehlivé měření i v nejnáročnějších prostředích
  • Nové vysokofrekvenční radary zajišťují spolehlivé údaje i v náročných podmínkách
  • Volitelný displej umožňuje snadné uvádění do provozu a podporu diagnostiky
  • Široká škála aplikací pro oblast kapalin a pevných látek dostupná pro všechny segmenty trhu, včetně energetiky, těžby, kameniva a vody

Společnost Siemens rozšiřuje řadu Sitrans LR100 a představuje dva nové radarové vysílače s frekvencí 80 GHz. Tyto vysokofrekvenční kompaktní vysílače poskytují rozsáhlé a spolehlivé měření i v nejnáročnějších podmínkách. Navíc jsou rychle a snadno nastavitelné.

Sitrans LR140 se vyznačuje jednoduchostí komunikace přes proudovou smyčku 4-20 mA a je možné jej nakonfigurovat pomocí bezdrátové technologie Bluetooth a mobilní aplikace Sitrans mobile IQ.

Sitrans LR150 nabízí displej se čtyřmi tlačítky jako volitelné rozhraní pro konfiguraci nebo monitorování. Radar lze také konfigurovat prostřednictvím Bluetooth a mobilní aplikace Sitrans mobile IQ nebo vzdáleně pomocí Simatic PDM přes 4-20 mA/HART.

Snadno použitelný průvodce rychlým nastavením zprovozní vysílač během několika minut. Na míru upravená technologie mikročipů má navíc rychlou odezvu a extrémně vysokou citlivost k detekci i těch nejslabších signálů.

Spolehlivé údaje znamenají pro operátora minimální výskyt nebezpečných situací, jako jsou například šplhání po nádržích, vyklánění se přes jímky nebo plazení se do stísněných prostor kvůli údržbě přístrojů. Navíc nulová blokovací vzdálenost umožňuje měření až k senzoru, a tím i úsporu nákladů využitím maximálního rozsahu měření. Dvoumilimetrová přesnost zvyšuje provozní bezpečnost díky přesnému měření v celém rozsahu aplikace. Celé toto rozsáhlé řešení je zabaleno v ponořitelném pouzdře vyrobeném z odolných materiálů proti korozi.

Integrace analytických dat či dat z oblasti řízení procesů do provozu přináší nové příležitosti, jak řešit otázky bezpečnosti, jak analyzovat procesy či identifikovat oblasti pro zlepšení. Uživatelé mohou pohodlně sledovat měření hladiny nebo diagnostické a údržbové informace z velínu nebo se připojit do cloudového operačního IoT systému Siemens MindSphere nebo k jakémukoli jinému IoT řešení dle svého výběru.

Siemens patří mezi největší technologické firmy v České republice a již 130 let je nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou inovativních technologií. Se svými 10 500 zaměstnanci se řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Portfolio Siemens pokrývá řešení pro průmysl, distribuované energetické systémy, veřejnou infrastrukturu a technologie budov. Odděleně vedené společnosti Siemens Energy, Siemens Healthineers a Siemens Mobility působí na trhu energetiky, zdravotnických technologií a kolejové dopravy. Český Siemens je průkopníkem v oblasti průmyslové digitalizace a automatizace a inteligentní infrastruktury, v jejichž rámci přináší zákazníkům komplexní digitální produkty a služby.

Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního koncernu Siemens AG, který je již více než 170 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu a spolehlivost. Siemens působí po celém světě a zaměřuje se na inteligentní infrastrukturu pro budovy a distribuované energetické systémy a na automatizaci a digitalizaci ve zpracovatelském a výrobním průmyslu. Siemens spojuje digitální a reálný svět ve prospěch zákazníků a společnosti. Prostřednictvím společnosti Siemens Mobility, předního dodavatele inteligentních řešení pro železniční a silniční dopravu, pomáhá Siemens utvářet světový trh služeb v osobní a nákladní dopravě. Prostřednictvím svého většinového podílu ve veřejně obchodované akciové společnosti Siemens Healthineers je Siemens také předním světovým dodavatelem lékařských technologií a digitálních zdravotnických služeb. Siemens drží také menšinový podíl ve společnosti Siemens Energy, která je světovým lídrem v oblasti distribuce a výroby elektrické energie, a jejíž akcie jsou kótované na burze od 28. září 2020. Ve fiskálním roce 2020, který skončil 30. září 2020, vytvořila skupina Siemens tržby 57.1 miliard EUR a čistý příjem 4,2 miliardy EUR. K 30. září 2020 měla společnost na celém světě kolem 293 000 zaměstnanců. Více informací naleznete na http://www.siemens.com