| 17. 09. 2020

Jens Franke jmenován novým finančním ředitelem společnosti Siemens Česká republika

Jens Franke (49 let) byl jmenován novým finančním ředitelem (Chief Financial Officer) společnosti Siemens Česká republika. Ve své pozici je odpovědný za strategické finanční řízení a digitální transformaci finančních oddělení a procesů firmy.

Jens Franke má dlouholeté zkušenosti v oblasti finančního řízení v rámci globálních struktur skupiny Siemens. Do společnosti nastoupil v roce 1998 do programu pro absolventy, který zahrnoval pobyt v Německu a Číně. Následně zastával řadu manažerských pozic v oblasti finančního řízení společnosti Siemens v Německu. V letech 2008–2013 byl finančním ředitelem dvou organizací Siemens Čína. V roce 2014 nastoupil do funkce finančního ředitele globální výrobní organizace pro obchodní jednotku řídicích produktů (Control Products) s odpovědností za deset výrobních závodů v různých částech světa. V roce 2016 byl jmenován do pozice finančního ředitele dvou průmyslových divizí Siemens Brazílie.

Jens Franke je nástupcem Michaela Axmanna, jenž se stal finančním ředitelem jednotky Valeo Siemens Automotive.

Jens Franke vystudoval inženýrství a ekonomii na Ekonomické a technické vysoké škole v Berlíně a Beuthově technické vysoké škole v Berlíně (Hochschule für Wirtschaft und Technik Berlin, Beuth Hochschule Berlin). Mezi jeho záliby patří sport, fotografování a četba filozofické literatury.

Siemens patří mezi největší technologické firmy v České republice a již 130 let je nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou inovativních technologií. Se svými více než 12 000 zaměstnanci se řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Portfolio Siemens zahrnuje produkty a  řešení pro oblast výroby a distribuce elektrické energie, inteligentní infrastrukturu budov, distribuované energetické systémy a automatizaci a digitalizaci ve zpracovatelském a výrobním průmyslu. Odděleně vedené společnosti Siemens Mobility a Siemens Healthineers působí na trhu kolejové dopravy a zdravotnických technologií. Český Siemens je průkopníkem v oblasti průmyslové digitalizace, automatizace a inteligentní infrastruktury, v jejichž rámci přináší zákazníkům komplexní digitální produkty a služby. Více informací naleznete na www.siemens.cz.

Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního technologického koncernu Siemens AG, který je již více než 170 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu a spolehlivost. Siemens působí po celém světě a zaměřuje se na oblast výroby a distribuce elektrické energie, inteligentní infrastrukturu budov, distribuované energetické systémy a automatizaci a digitalizaci v zpracovatelském a výrobním průmyslu. Prostřednictvím odděleně vedené společnosti Siemens Mobility, která je předním dodavatelem řešení pro kolejovou a silniční dopravu, Siemens určuje trendy na trhu osobní a nákladní dopravy. V rámci majoritního podílu ve veřejně obchodovaných firmách Siemens Healthineers AG a Siemens Gamesa Renewable Energy je Siemens předním světovým dodavatelem zdravotnických technologií a medicínských digitálních služeb, stejně jako ekologicky šetrných řešení pro výrobu větrné energie na pevnině i na moři.  Ve fiskálním roce 2019, který skončil 30. září 2019, dosáhl Siemens tržeb ve výši 86,8 miliard EUR a čistého příjmu ve výši 5,6 miliard EUR. Na konci září 2019 měla společnost po celém světě zhruba 385 000 zaměstnanců. Více informací naleznete nawww.siemens.com.

Zdravotnictví, Energetika, Doprava a logistika, Průmysl, Industry 4.0, Inovace | 08. 09. 2020

Třiadvacátý ročník Ceny Wernera von Siemense pro studenty a mladé vědce bude!

Třiadvacátý ročník Ceny Wernera von Siemense byl vyhlášen a kandidáti v jednotlivých kategoriích se mohou přihlašovat prostřednictvím internetových stránek www.cenasiemens.cz do 30. listopadu 2020. „Školství je oblast, kterou pandemie koronaviru zasáhla velmi citelně. Současně však ukázala, že nové myšlenky, nápady a odhodlání studentů a mladých vědců mohou k řešení této bezprecedentní situace výraznou měrou přispět. Proto jsme se rozhodli i letos studenty a mladé vědce ocenit,“ říká Eduard Palíšek, generální ředitel skupiny Siemens v České republice.