Celofiremní | 07. 05. 2020

Frenštátský Siemens nabízí pomoc místním neziskovkám

Siemens Frenštát

Výrobce elektromotorů podporuje dvakrát do roka prostřednictvím Siemens Fondu pomoci místní neziskové a příspěvkové organizace. Návrhy projektů mohou žadatelé předkládat do 15. května 2020.

Celkem dvě stě tisíc korun rozděluje každoročně Siemens ve Frenštátě pod Radhoštěm na zajímavé projekty neziskových nebo příspěvkových organizací, které mají sídlo anebo působí na frenštátsku a v okolí.

V posledním výběrovém kole tak velkovýrobce nízkonapěťových elektromotorů věnoval 40 tisíc korun na nákup antidekubitních matrací pro Dům pokojného stáří ve Valašské Bystřici, 50 tisíc korun na nákup pěti horských kol pro Dětský domov v Čeladné a 10 tisíc korun na nákup materiálu rukodělných dílen pro sociálně terapeutickou dílnu Effatha v Kopřivnici.

„Místním neziskovým a příspěvkovým organizacím jsme v posledních letech darovali více než 1,2 milionu korun. Pomáháme však nejen díky Siemens Fondu pomoci, ale i prostřednictvím aktivit našich zaměstnanců - třeba dobrovolnickým dnem, dobročinným vánočním jarmarkem nebo prodejem charitativních gulášů, kterými naši zaměstnanci přispěli na aktivity místní Charity částkou okolo 35 tisíc korun.“ uvádí ředitel frenštátského Siemensu Roman Valný.

V rámci dalšího kola Siemens Fondu pomoci (SFP) výrobní závod opět rozdělí sto tisíc korun. Neziskové či příspěvkové organizace, které splňují podmínky regionálního kola SFP, mohou podat vyplněnou žádost nejpozději do 15. května 2020. Návod k podání žádostí a pravidla Siemens Fondu pomoci jsou uvedeny na www.siemens.cz/fondpomoci.

Siemens patří mezi největší technologické firmy v České republice a již 130 let je nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou inovativních technologií. Se svými více než 12 000 zaměstnanci se řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Portfolio Siemens zahrnuje produkty a  řešení pro oblast výroby a distribuce elektrické energie, inteligentní infrastrukturu budov, distribuované energetické systémy a automatizaci a digitalizaci ve zpracovatelském a výrobním průmyslu. Odděleně vedené společnosti Siemens Mobility a Siemens Healthineers působí na trhu kolejové dopravy a zdravotnických technologií. Český Siemens je průkopníkem v oblasti průmyslové digitalizace, automatizace a inteligentní infrastruktury, v jejichž rámci přináší zákazníkům komplexní digitální produkty a služby. Více informací naleznete na www.siemens.cz.

Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního technologického koncernu Siemens AG, který je již více než 170 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu a spolehlivost. Siemens působí po celém světě a zaměřuje se na oblast výroby a distribuce elektrické energie, inteligentní infrastrukturu budov, distribuované energetické systémy a automatizaci a digitalizaci v zpracovatelském a výrobním průmyslu. Prostřednictvím odděleně vedené společnosti Siemens Mobility, která je předním dodavatelem řešení pro kolejovou a silniční dopravu, Siemens určuje trendy na trhu osobní a nákladní dopravy. V rámci majoritního podílu ve veřejně obchodovaných firmách Siemens Healthineers AG a Siemens Gamesa Renewable Energy je Siemens předním světovým dodavatelem zdravotnických technologií a medicínských digitálních služeb, stejně jako ekologicky šetrných řešení pro výrobu větrné energie na pevnině i na moři.  Ve fiskálním roce 2019, který skončil 30. září 2019, dosáhl Siemens tržeb ve výši 86,8 miliard EUR a čistého příjmu ve výši 5,6 miliard EUR. Na konci září 2019 měla společnost po celém světě zhruba 385 000 zaměstnanců. Více informací naleznete nawww.siemens.com.