Celofiremní, Průmysl, Industry 4.0 | 16. 02. 2021

Frenštátský Siemens nabírá nové zaměstnance

Příprava svorkování v závodě Frenštát

Díky zavedení nových technologií a důslednému dodržování protipandemických opatření se výroba elektromotorů Siemens ve Frenštátě pod Radhoštěm nezastavila. Nyní výrobní závod, který staví na digitalizaci výroby, nabírá až stovku nových pracovníků.

Závod na výrobu elektromotorů Siemens se sídlem ve Frenštátě pod Radhoštěm je proslulý nabídkou digitálních elektromotorů i pokročilou digitalizací napříč výrobou a administrativou.

Díky rozšíření kapacit a spolehlivým dodávkám zákazníkům stoupá počet objednávek a Siemens ve Frenštátě nabírá nové pracovníky. „Plánujeme nábor až stovky nových zaměstnanců, a to nejen do výroby, vypsány jsou i nové pozice v administrativě,” uvádí ředitel závodu Roman Valný.

I přes koronavirem ztížené podmínky běží výroba v plném proudu. „Díky investicím do nových technologií a digitalizaci se nám podařilo udržet chod výroby bez přerušení. Významnou měrou k tomu přispívají naši zaměstnanci, kteří důsledně dodržují protipandemická opatření,” vysvětluje ředitel závodu Siemens ve Frenštátě pod Radhoštěm Roman Valný.

Přehled aktuálně volných pracovních míst je k dispozici na www.siemenselektromotory.cz

Siemens patří mezi největší technologické firmy v České republice a již 130 let je nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou inovativních technologií. Se svými 10 500 zaměstnanci se řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Portfolio Siemens pokrývá řešení pro průmysl, distribuované energetické systémy, veřejnou infrastrukturu a technologie budov. Odděleně vedené společnosti Siemens Energy, Siemens Healthineers a Siemens Mobility působí na trhu energetiky, zdravotnických technologií a kolejové dopravy. Český Siemens je průkopníkem v oblasti průmyslové digitalizace a automatizace a inteligentní infrastruktury, v jejichž rámci přináší zákazníkům komplexní digitální produkty a služby.

Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního koncernu Siemens AG, který je již více než 170 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu a spolehlivost. Siemens působí po celém světě a zaměřuje se na inteligentní infrastrukturu pro budovy a distribuované energetické systémy a na automatizaci a digitalizaci ve zpracovatelském a výrobním průmyslu. Siemens spojuje digitální a reálný svět ve prospěch zákazníků a společnosti. Prostřednictvím společnosti Siemens Mobility, předního dodavatele inteligentních řešení pro železniční a silniční dopravu, pomáhá Siemens utvářet světový trh služeb v osobní a nákladní dopravě. Prostřednictvím svého většinového podílu ve veřejně obchodované akciové společnosti Siemens Healthineers je Siemens také předním světovým dodavatelem lékařských technologií a digitálních zdravotnických služeb. Siemens drží také menšinový podíl ve společnosti Siemens Energy, která je světovým lídrem v oblasti distribuce a výroby elektrické energie, a jejíž akcie jsou kótované na burze od 28. září 2020. Ve fiskálním roce 2020, který skončil 30. září 2020, vytvořila skupina Siemens tržby 57.1 miliard EUR a čistý příjem 4,2 miliardy EUR. K 30. září 2020 měla společnost na celém světě kolem 293 000 zaměstnanců. Více informací naleznete na http://www.siemens.com