Celofiremní | 05. 01. 2010

Eduard Palíšek převzal pozici Country CEO a generálního ředitele společnosti Siemens, s.r.o.

_56423_Eduard_Palisek_300dpi.jpg

S platností od 1. ledna 2010 se stal novým Country CEO a generálním ředitelem společnosti Siemens, s.r.o., Eduard Palíšek, dosavadní ředitel společnosti Siemens Industrial Turbomachinery v Brně.

„Eduard Palíšek je vynikajícím vrcholovým manažerem. Jeho dlouholeté manažerské zkušenosti a perfektní znalost českého prostředí jsou pro nás zárukou, že Siemens v České republice bude i nadále úspěšnou společností, jež je významným zaměstnavatelem a jedním z největších exportérů v zemi,“ říká Brigitte Ederer, která je zodpovědná za aktivity koncernu Siemens v regionu CEE (střední a východní Evropy), a dodává: „Jako společnost s celosvětovou působností si je Siemens vědom své odpovědnosti a pomáhá svým inovativním technologickým přístupem řešit zásadní otázky světového rozvoje s důrazem na trvale udržitelný rozvoj a ochranu životního prostředí. Tento přístup je zřetelný i v České republice a pod vedením Eduarda Palíška se bude daný trend dále rozvíjet.“

„Vážím si toho, že mohu vést firmu, pro kterou jsou neustálé inovace cestou k naplnění jejích vizí. Česká republika je pro Siemens strategickou zemí díky dlouhé hospodářské tradici a špičkovým odborníkům. Moderní technologie a řešení, které nabízíme svým zákazníkům, se vyznačují nejen vysokou účinností a bezkonkurenční spolehlivostí, ale také šetrností k životnímu prostředí, jehož kvalitu chceme zachovat i pro další generace,“ říká Eduard Palíšek, Country CEO a generální ředitel společnosti Siemens, s.r.o.

Eduard Palíšek (46 let, Ing., Ph.D., MBA) vystudoval strojní a poté podnikatelskou fakultu na Vysokém učení technickém v Brně a Nottingham Trent University. Do vedení společnosti Siemens přichází z brněnského závodu Siemens Industrial Turbomachinery, kde od roku 1996 zastával funkci ředitele. Vedle pozice v brněnském závodě byl také celosvětově zodpovědný za strategické plánování, akvizice a rozvoj obchodních aktivit v oblasti parních turbín v rámci koncernu Siemens AG.

Siemens AG je globálním elektrotechnickým koncernem. Působí v sektorech Industry, Energy a Healthcare. Přes 160 let je Siemens synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu, spolehlivost a mezinárodní působení. Je největším poskytovatelem technologií šetrných k životnímu prostředí, které generují obrat ve výši 23 miliard euro – téměř třetinu celkového obratu. Ve finančním roce 2009 (skončil 30. září 2009) dosáhl Siemens celkového obratu 76.7 miliardy a na konci srpna 2009 zaměstnával zhruba 405,000 zaměstnanců po celém světě. Více informací naleznete na adrese www.siemens.com.
Zastoupení společnosti Siemens v České republice bylo obnoveno v roce 1990. V současné době patří Siemens s 11.000 zaměstnanci mezi největší zaměstnavatele v ČR. V obchodním roce 2008/2009 vykázala skupina podniků Siemens v České republice obrat 30 miliard Kč.
Více informací najdete na internetových adresách http://www.siemens.com a http://www.siemens.cz.

Siemens patří mezi největší technologické firmy v České republice a již více než 125 let je nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou inovativních technologií. Se svými 12 000 zaměstnanci se řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Portfolio Siemens pokrývá řešení pro průmysl, energetiku, dopravu a veřejnou infrastrukturu, technologie budov a zdravotnictví. Český Siemens je průkopníkem v oblasti Průmyslu 4.0 a Smart Cities, v rámci kterých přináší zákazníkům komplexní digitální produkty a služby. Více informací naleznete na http://www.siemens.cz.

Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního technologického koncernu Siemens AG, který je již více než 170 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu a spolehlivost. Společnost působí po celém světě a zaměřuje se na oblast elektrifikace, automatizace a digitalizace. Siemens patří k největším poskytovatelům technologií šetrných k životnímu prostředí, řadí se mezi přední dodavatele energetických zdrojů a technologií pro přenos energie. Siemens patří mezi průkopníky řešení v oblasti veřejné infrastruktury, průmyslové automatizace a softwarových řešení pro průmysl. V rámci dceřiné společnosti Siemens Healthineers AG je společnost také předním dodavatelem zdravotnických zobrazovacích zařízení, jako je počítačová tomografie a zobrazovací systémy s magnetickou rezonancí, a lídrem v oblasti laboratorní diagnostiky a klinického IT. Ve finančním roce 2018, který skončil 30. září 2018, dosáhl Siemens obratu 83 miliard EUR s čistým ziskem 6,1 miliard EUR a zaměstnával 379 tisíc zaměstnanců po celém světě. Více informací naleznete na http://www.siemens.com.

Pavel Kaidl
Tiskový mluvčí/ PR Manager