Průmysl, Industry 4.0 | 02. 08. 2021

Edge aplikaci Analyze MyMachine/Condition lze nově využít i v systému Mindsphere

• Lepší dostupnost obráběcího stroje díky prediktivní údržbě v aplikaci Analyze MyMachine/Condition
  • Aplikace Analyze MyMachine/Condition pro Sinumerik Edge vytváří mechanickou stopu obráběcího stroje
  • Příslušná Mindsphere aplikace přináší hodnocení stavu, analýzy a porovnání všech připojených strojů

Společnost Siemens obohatila Edge aplikaci Analyze MyMachine/Condition o její příslušný protějšek v prostředí operačního systému Mindsphere. Toto rozšíření je zároveň důkazem o možnostech chytrého propojení Edge a cloud computingu. Edge aplikace Analyze MyMachine/Condition pro systémy Sinumerik, kterou společnost představila loni na veletrhu EMO, využívá vysokofrekvenční CNC data k utváření mechanické stopy obráběcího stroje. Pomáhá uživatelům zachytit a vyhodnocovat nejrůznější parametry, jako je tuhost, tření nebo nadměrná vůle u jednotlivých os s pomocí volně konfigurovatelných měřicích kroků. Výsledky měření lze následně snadno vizualizovat a porovnat s referenčními údaji.

Nová doplňková MindSphere aplikace k Analyze MyMachine/Condition pak nově nabízí porovnání a hodnocení napříč jednotlivými stroji. Dokáže vizualizovat alarmy i mezní hodnoty pro případ servisu, monitorovat stav několika strojů zároveň a vizualizovat je po delší časové období. Díky tomu mohou uživatelé zjistit případné odchylky v čase i napříč jednotlivými stroji. Aplikace Analyze MyMachine/Condition pro Sinumerik Edge a Mindsphere tak přispívá k včasné detekci významných odchylek a pomáhá předcházet odstávkám z důvodu neplánované údržby, což zvyšuje dostupnost a produktivitu obráběcích strojů.

Siemens patří mezi největší technologické firmy v České republice a již  více než 130 let je nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou inovativních technologií. Se svými 10 500 zaměstnanci se řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Portfolio Siemens pokrývá řešení pro průmysl, distribuované energetické systémy, veřejnou infrastrukturu a technologie budov. Odděleně vedené společnosti Siemens Energy, Siemens Healthineers a Siemens Mobility působí na trhu energetiky, zdravotnických technologií a kolejové dopravy. Český Siemens je průkopníkem v oblasti průmyslové digitalizace a automatizace a inteligentní infrastruktury, v jejichž rámci přináší zákazníkům komplexní digitální produkty a služby.

Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního koncernu Siemens AG, který je již více než 170 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu a spolehlivost. Siemens působí po celém světě a zaměřuje se na inteligentní infrastrukturu pro budovy a distribuované energetické systémy a na automatizaci a digitalizaci ve zpracovatelském a výrobním průmyslu. Siemens spojuje digitální a reálný svět ve prospěch zákazníků a společnosti. Prostřednictvím společnosti Siemens Mobility, předního dodavatele inteligentních řešení pro železniční a silniční dopravu, pomáhá Siemens utvářet světový trh služeb v osobní a nákladní dopravě. Prostřednictvím svého většinového podílu ve veřejně obchodované akciové společnosti Siemens Healthineers je Siemens také předním světovým dodavatelem lékařských technologií a digitálních zdravotnických služeb. Siemens drží také menšinový podíl ve společnosti Siemens Energy, která je světovým lídrem v oblasti distribuce a výroby elektrické energie, a jejíž akcie jsou kótované na burze od 28. září 2020. Ve fiskálním roce 2020, který skončil 30. září 2020, vytvořila skupina Siemens tržby 57.1 miliard EUR a čistý příjem 4,2 miliardy EUR. K 30. září 2020 měla společnost na celém světě kolem 293 000 zaměstnanců. Více informací naleznete na http://www.siemens.com