Celofiremní | 27. 05. 2021

3,5 milionu korun pro město Letohrad od závodu OEZ ze skupiny Siemens

Závod OEZ Letohrad ze skupiny Siemens

Dne 21. 5. 2021 v prostorách Městského úřadu v Letohradě podepsali generální ředitel společnosti OEZ Roman Schiffer, finanční ředitel společnosti OEZ Franz Girschick a starosta města Letohrad Petr Fiala darovací smlouvy na vzdělávací, zdravotní a sociální projekty v celkové hodnotě 3,5 milionu Kč.

„Zní to až neuvěřitelně, ale letos si připomínáme již 80 let naší firmy. Za tu dobu jsme se stali nedílnou součástí života v Letohradě a jeho okolí. Patříme zde k největším zaměstnavatelům a ovlivňujeme životy mnoha generací i celých rodin. Proto dlouhodobě podporujeme i místní komunitu. Jsem moc rád, že i v čase našeho výročí můžeme pomoci smysluplným sociálním, vzdělávacím a kulturním projektům,“ uvádí generální ředitel OEZ Roman Schiffer.

V letech 2021-2022 podpoří OEZ tyto organizace a projekty:

Domácí hospicová péče – medikace, péče odborníků o paliativní pacienty, zdravotní pomůcky – 350 000 Kč

Modernizace výpočetní techniky ZŠ U Dvora – 100 000 Kč

Modernizace výpočetní techniky ZŠ Komenského – 100 000 Kč

Doplnění vzdělávací literatury do Městské knihovny – 100 000 Kč

Spolufinancování projektové dokumentace rekonstrukce objektu s byty pro sociálně znevýhodněné – cílem je celková rekonstrukce bytového domu - 1 350 000 Kč

Rekonstrukce veřejného osvětlení v Letohradě – výměna a doplnění osvětlovacích bodů v Letohradě – 1 500 000 Kč

Starosta města Letohrad, Petr Fiala, k tomu dodává:

„Velmi si vážím skutečnosti, že OEZ je zodpovědnou firmou, která dlouhodobě tímto způsobem podporuje „svůj“ region. Díky finančním darům můžeme pomoci mnoha projektům. Z těch letošních bych vyzdvihl například rekonstrukci veřejného osvětlení, při které použijeme svítidla od Siemens a také zahájení přípravy postupné rekonstrukce městského domu na Orlici č.p. 110, který je ve špatném stavebním stavu a letos se připravuje projektová dokumentace. Po rekonstrukci bude dům k dispozici sociálně znevýhodněným spoluobčanům.

V letošním roce slaví OEZ 80. výročí založení společnosti a nadále se potvrzuje, že OEZ a Letohrad patří k sobě.“

OEZ s.r.o. je součástí koncernu Siemens a letos slaví 80 let od svého založení. Firma sídlí v Letohradě a zaměstnává téměř 2 000 lidí z Letohradska a okolí. Zaměřuje se na výrobu přístrojů jištění nízkého napětí.

Siemens patří mezi největší technologické firmy v České republice a již  více než 130 let je nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou inovativních technologií. Se svými 10 500 zaměstnanci se řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Portfolio Siemens pokrývá řešení pro průmysl, distribuované energetické systémy, veřejnou infrastrukturu a technologie budov. Odděleně vedené společnosti Siemens Energy, Siemens Healthineers a Siemens Mobility působí na trhu energetiky, zdravotnických technologií a kolejové dopravy. Český Siemens je průkopníkem v oblasti průmyslové digitalizace a automatizace a inteligentní infrastruktury, v jejichž rámci přináší zákazníkům komplexní digitální produkty a služby.

Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního koncernu Siemens AG, který je již více než 170 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu a spolehlivost. Siemens působí po celém světě a zaměřuje se na inteligentní infrastrukturu pro budovy a distribuované energetické systémy a na automatizaci a digitalizaci ve zpracovatelském a výrobním průmyslu. Siemens spojuje digitální a reálný svět ve prospěch zákazníků a společnosti. Prostřednictvím společnosti Siemens Mobility, předního dodavatele inteligentních řešení pro železniční a silniční dopravu, pomáhá Siemens utvářet světový trh služeb v osobní a nákladní dopravě. Prostřednictvím svého většinového podílu ve veřejně obchodované akciové společnosti Siemens Healthineers je Siemens také předním světovým dodavatelem lékařských technologií a digitálních zdravotnických služeb. Siemens drží také menšinový podíl ve společnosti Siemens Energy, která je světovým lídrem v oblasti distribuce a výroby elektrické energie, a jejíž akcie jsou kótované na burze od 28. září 2020. Ve fiskálním roce 2020, který skončil 30. září 2020, vytvořila skupina Siemens tržby 57.1 miliard EUR a čistý příjem 4,2 miliardy EUR. K 30. září 2020 měla společnost na celém světě kolem 293 000 zaměstnanců. Více informací naleznete na http://www.siemens.com