Celofiremní | 12. 09. 2017

Siemens ve Frenštátě věnoval téměř 90 tisíc na tři projekty místních neziskových organizací

Nové jídlonosiče pro Charitu Frenštát pod Radhoštěm

Závod Siemens Elektromotory Frenštát podpořil v rámci 10. jubilejního kola Siemens Fondu pomoci tři projekty regionálních neziskových organizací částkou bezmála 90 tisíc korun. Při výběru příjemců pomoci vsadil na variabilitu: podporu získala frenštátská Charita, handicapovaný sportovec i organizace zaměřená na canisterapii.

Siemens Elektromotory Frenštát pomáhá dvakrát do roka vybraným neziskovým a příspěvkovým organizacím v regionu prostřednictvím Siemens Fondu pomoci.

„V každém z kol Siemens Fondu pomoci udělujeme vybraným neziskovkám až sto tisíc korun. Ročně tak přispějeme na vybrané projekty z našeho regionu maximální částkou dvě stě tisíc korun,“ uvedl Roman Valný, ředitel výrobního závodu Siemens Elektromotory Frenštát.

Podpořené projekty

V aktuálním kole Siemens Fondu pomoci přispěl závod Siemens 45 tisíc korun Charitě Frenštát pod Radhoštěm na nákup nových jídlonosičů. „Díky finančnímu příspěvku společnosti Siemens, s.r.o. dojde ke zkvalitnění poskytované sociální služby – rozvozu obědů klientům pečovatelské služby Charity Frenštát pod Radhoštěm. Z finančního příspěvku budou zakoupeny nové jídlonosiče v termoobalech. Ty nahradí stávající jídlonosiče, které již v současnosti dosluhují,“ uvedla projektová manažerka Charity Anna Čechová.

Příspěvek tak doplní částku 13 tisíc korun, kterou věnovali místní charitě v červnu sami zaměstnanci závodu, když na dobročinné akci uvařili a prodávali guláše. Dovrší tak sumu nutnou k úplné obměně dosluhujících jídlonosičů.

Částku ve výši 22 tisíc dále věnuje frenštátský Siemens na podporu spolku GO ON, který zastřešuje handicapovaného sportovce Pavla Děckého. „Příspěvek od společnosti Siemens umožní spolku GO ON zabezpečit sportovní činnost Pavla Děckého, handicapovaného sportovce, který v letošním roce získal titul mistra ČR v handbike MTB a mistra ČR cross country handbike. Díky společenské odpovědnosti firmy Siemens, s.r.o. tak může i člověk s handicapem zažívat radost z pohybu a sportovních úspěchů,” přiblížil zaměření spolku a využití finančního daru Bohumír Večerek z GO ON.

Dalšími 20 tisíci korunami přispěl Siemens Elektromotory Frenštát na nákup pomůcek pro zázemí venkovních aktivit pracovních týmů spolku SmilingDog, který se zabývá profesionální canisterapií. „Pomůcky na venkovní aktivity pro canisterapii, které pořídíme díky finančním prostředkům ze Siemens Fondu pomoci, pomohou obohatit život našim klientům. Našim týmům to umožní přenést pravidelně poskytované canisterapie i do venkovního a pro naše klienty zajímavějšího a více motivujícího prostředí,“ vysvětluje využití finančního daru předsedkyně spolku SmilingDog Kamila Raiskubová.

Nové kolo Siemens Fondu pomoci

Další kolo Siemens Fondu pomoci, v němž bude Siemens Elektromotory Frenštát opět rozdělovat mezi vybrané projekty až 100 000 Kč, se uskuteční v listopadu. Neziskové či příspěvkové organizace, které splňují podmínky regionálního kola Siemens Fondu pomoci, mohou podat vyplněnou žádost nejpozději do 15. listopadu 2017. Návod k podání žádostí a pravidla Siemens Fondu pomoci jsou uvedeny na www.siemens.cz/fondpomoci.

Siemens, s.r.o., Communications

Sledujte naše novinky na Twitteru: www.twitter.com/SiemensCzech
Pripojte se k nám na Facebooku: www.facebook.com/SiemensCZ