Celofiremní, Inovace | 19. 04. 2017

Siemens rozšiřuje své vývojové a konstrukční centrum. Hledá kandidáty do Prahy a Brna

V současné době pracuje v českém Siemens ve výzkumu
a vývoji kolem 600 expertů a tento počet chce firma i nadále navyšovat. Aktuálně se Siemens zaměřuje na nábor kandidátů v Praze a v Brně. Zde, ve svém prestižním vývojovém a konstrukčním centru, Siemens vyvíjí softwarová řešení, hardwarové produkty a prototypy pro průmyslové obory, infrastrukturu a dopravu pro zákazníky do celého světa.

Český Siemens na podzim roku 2016 slavnostně představil nově zrekonstruované prostory pro své vývojové a konstrukční centrum v pražské centrále. V kancelářích budoucnosti v Praze zde pro Siemens pracuje kolem 200 lidí a zhruba 100 pak i v Brně. Další výzkumné a vývojové aktivity má český Siemens ve svém centru v Ostravě a i při všech svých výrobních závodech v regionech. V současné době tak pro Siemens ve vývoji pracuje kolem 600 expertů a tento počet se plánuje navýšit.

Vývoj vede pro český Siemens Vladimír Kulla, šéf Vývojového a konstrukčního centra Siemens v Česku, který své poslání komentuje: „Naše centrum se nyní výrazně rozrůstá. Nabíráme desítky nových lidí jak na juniorní, tak seniorní pozice. Nabízíme i vysoce kvalifikované pozice vedoucích projektů, vývojářů hardware, embedded software atd., takže je z čeho vybírat.“

Od dubna do konce května proto poběží online náborová kampaň s claimem „Hledáme vývojáře, kteří vidí pod povrch“. Vizuál je vyvinut pro ČR a je na něm vlastní zaměstnanec, člen vývojového týmu Siemens. Online je propojen s  microsite http://siemensvyvojar.cz/ a bannery jsou plánovány na oborové IT a technické weby.

Po přibližně stejnou dobu běží i náborová kampaň do Siemens závodů na výrobu elektromotorů v Olomouckém a Moravskoslezském kraji. Zde Siemens rozšiřuje výrobu a hledá kandidáty napříč celou strukturou výrobního závodu.

Kateřina Pištorová, telefon: +420 603 19 66 85
E-mail: katerina.pistorova@siemens.com

Připojte se k nám na Facebooku (www.facebook.com/SiemensCZ nebo na Twitteru (@SiemensCzech, @chytramesta). Více informací o výzkumu a vývoji naleznete na http://www.siemens.cz/press/inovace-a-zajimavosti