Doprava a logistika | 12. 06. 2017

Siemens na mezinárodním veletrhu Czech Raildays 2017

vectron

Společnost Siemens ČR je již tradičním účastníkem mezinárodního veletrhu drážní techniky, výrobků a služeb Czech Raildays, který proběhne v letošním roce 13. – 15. června v Ostravě. Divize Mobility na svém stánku A1 – 05/K představí interoperabilní lokomotivu Vectron, zabezpečovací systém ETCS i technologie Siemens pro oblast Smart cities.

„Veletrh Czech Raildays pro nás představuje jedinečnou příležitost, jak představit naše novinky a produkty nejen zákazníkům a obchodním partnerům, ale i fanouškům kolejové dopravy. I letos jsme na stánku připravili prezentaci naší vlajkové lodi, interoperabilní lokomotivy Vectron, která se těší mezi zákazníky značné oblibě. Nejnověji si od nás 3 tyto lokomotivy objednala společnost Unipetrol Doprava,“ říká Roman Kokšal, ředitel divize Mobility Siemens Česká republika.

Novinky Siemens pro 18. ročník

Na stánku Siemens A1 – 05/K – 05 se budou návštěvníci moci blíže seznámit s modelem interoperabilní lokomotivy Vectron, s fungováním a významem zabezpečovacího systému ETCS a technologiemi, které divize nabízí pro Smart cities.

Již tradičně se představí zástupci úseku Engineeringu divize Mobility, který se v Siemens věnuje vývoji a konstrukci kolejových vozidel, jejich komponent a integraci komponent a systémů do vozidel regionální, vysokorychlostní i městské hromadné dopravy. V rámci rozšiřování jeho kompetencí v ČR vzniklo na počátku června nové vývojové centrum kolejové dopravy v Plzni.

V rámci veletrhu Czech Raildays vystoupí zástupci Siemens také na třídenní odborné konferenci na téma „Vysokorychlostní železnice jako nutná základní součást nové podoby a role železnic v ČR“ probíhající v termínu 12. - 14. června. 2017 v hotelu Clarion. Jiří Pohl, senior engineer ve společnosti Siemens, se v rámci tématu „Vnitřní konektivita železničního systému ČR“, bude věnovat otázkám poslání a technického řešení železnice v budoucí podobě udržitelné multimodální mobility (Železnice 4.0), cílům a nástrojům budoucí podoby udržitelné multimodální mobility (Doprava 4.0) či rozdílným úlohám konvenčního a vysokorychlostního železničního systému.

Siemens, s.r.o., Communications

Sledujte naše novinky na Twitteru: www.twitter.com/SiemensCzech
Pripojte se k nám na Facebooku: www.facebook.com/SiemensCZ