Energetika, Smart Cities | 13. 09. 2017

Siemens ČR partnerem výročního zasedání International Energy Club

Siemens ČR se v zastoupení své divize Energy Management stal partnerem konference International Energy Club, která se uskuteční ve dnech 13. – 14. září v Ostravě. Již 8. ročník této prestižní akce nese název Svěží vzduch pohledem energetiky EU a ČR. Firma zde představí možnosti uplatnění chytrých akumulačních prvků v české energetice.

International Energy Club (IEC) je nezávislou diskusní platformou, která nabízí možnost uzavřeného jednání o otázkách, jež jsou rozhodující ve vztahu k rozvoji trhu, konkurenceschopnosti České republiky a směřování energetiky v Evropské unii. Je exklusivně určena odborné veřejnosti a představitelům veřejné správy.

Společnost Siemens na IEC představí současné světové trendy v akumulaci energie i řešení pro českou energetiku. „Téma velkokapacitní bateriové akumulace se v Česku stává mimořádně zajímavým; v Jihočeském kraji aktuálně vzniká největší tuzemský bateriový systém. Naše zařízeníSIESTORAGE (Siemens Energy Storage) o kapacitě 1 MWh bude nainstalováno v areálu rozvodny 10/22 kV Mydlovary společnosti E.ON,“ říká Tomáš Hüner, ředitel divize Energy Management, Siemens ČR, který také na konferenci vystoupí. Akumulace energie je nedílnou součástí konceptu chytrých sítí (Smart Grids) a chytrých měst (Smart Cities).

Záštitu nad letošním ročníkem IEC převzal Jiří Havlíček, ministr průmyslu a obchodu ČR, Richard Brabec, ministr životního prostředí ČR, Evžen Tošenovský, člen ITRE Evropského parlamentu a Ivo Vondrák, hejtman Moravskoslezského kraje.

„Také letos se nám do Ostravy podařilo přilákat celou plejádu uznávaných odborníků. Jednat se bude o ◦evropských dotacích a smogu, decentralizaci a nejisté budoucnosti energetického strojírenství v České republice, jakož i o dopravě a chytrých řešeních. Byli bychom rádi, kdyby se diskutující dokázali s ohledem na potřeby energetiky shodnout na tom, co by určitě nemělo chybět v příštím vládním prohlášení,“ doplnil Michal Dolana, jednatel poradenské společnosti DDeM, která je organizátorem IEC.

Kateřina Pištorová, telefon: +420 603 19 66 85

E-mail: katerina.pistorova@siemens.com

Připojte se k nám na Facebooku (www.facebook.com/SiemensCZ nebo na Twitteru (@SiemensCzech, @chytramesta).

Více informací o výzkumu a vývoji naleznete na http://www.siemens.cz/press/inovace-a-zajimavosti